• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Archives for mei 2019

Kaas broodjes

mei 31, 2019 by Keuken Leave a Comment

Kaas broodjes even een beetje warm maken en je heb wel een heel lekker broodje als ontbijt .

Print

Ingredients

Voor de broodjes

  • 500 gram tarwebloem
  • 8 gram zout
  • 40 gram roomboter
  • 21 gram verse gist ( 7 gram gedroogde gist )
  • 310 gram melk op kamertempratuur

Voor de vulling

  • 100 gram geraspte mozarella
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden

Veder nodig

  • Bakplaat met bakpapier

Instructions

  1. Recept voor 12 a 13 broodjes

    1. Kneed een deeg van de ingredienten voor het deeg en laat het +/- 1 uur rijzen .

    2. Weeg stukjes deeg af van 70 gram bol ze op en laat ze 20 minuten rijzen .

    3. Sla de stukjes deeg weer plat en vorm er een rechthoekig stukje deeg van van ongveer 6 cm hoof en 20 cm lang .

    4. Schep de twee soorten kaas met de kruiden door elkaar en bestrooi je stukjes deeg ermee . Laat het onderste randje 1 cm vrij .

    5. Rol nu je stukjes deeg op en plak het onderste randje dicht met wat water en vorm nu je deeg rolletjes in het broodjes wat jij er van wil maken . Ik maakte een knoop in het deeg rolletje en stopte de uiteinde eronder weg .

    6. Plaats de broodjes op een met bakpapier bekleede bakplaat en laat ze weer +/- 1 uur rijzen .

    7. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bak je broodjes in +/- 10 minuten af .

Filed Under: Bakken, Brood Tagged With: Bakken, Brood, Hartig

Kokosbollen

mei 30, 2019 by Keuken 2 Comments

Kokos bollen de 1 is er dol op en de ander moet echt niets van kokos weten er is schijnbaar geen middenweg ….

Read More

Filed Under: Bakken, High tea Tagged With: Bakken, High tea

Banh mi

mei 26, 2019 by Keuken Leave a Comment

Wie de naam verzonnen heb ik weet het niet maar dat het lekker is dat weet ik wel ….

Read More

Filed Under: Brood, Lunch Tagged With: Brood, Lunch

Chili co carne

mei 25, 2019 by Keuken Leave a Comment

Afgelopen week maakte ik gewoon nog deze chili con carne want hoe koud was het dinsdag ….

Read More

Filed Under: Diner, Ovengerechten Tagged With: Diner, Ovenschotel

Er kan weer brood en lekkers besteld worden

mei 20, 2019 by Keuken Leave a Comment

Brood en lekkers bestellen ? Op vrijdag bak ik altijd brood en lekkers voor bij de koffie .

Je kan dit van te voren bestellen maar kan ook altijd zo binnen lopen om te kijken wat er nog is . Wat er gebakken word kan je terug vinden onder de knop bestellen hier word elke maandag bekend gemaakt wat er op vrijdag is .

Aankomende vrijdag is er heel veel lekkere ( bruids )taart deze ga ik op een workshop bij Robert bakken en kunnen jullie vrijdag proeven .

https://dekeukenvanwendelien.nl/?page_id=301

Filed Under: Workshop

Soesjes met mascarpone creme en zomerfruit

mei 19, 2019 by Keuken Leave a Comment

Lekker met dat zomerse weer een soesjes gevuld met mascarpone creme ….

Read More

Filed Under: Bakken, High tea, Taart Tagged With: Bakken, High tea, Taart, Zoet

Asperge lunch gerecht

mei 16, 2019 by Keuken Leave a Comment

Het komende weekend geven ze toch cijfers op van 20 graden heerlijk in de tuin vertoeven ….

Read More

Filed Under: Salade Tagged With: Salade

Couscous salade

mei 15, 2019 by Keuken Leave a Comment

Heerlijk het zonnetje kom er weer bij tijd voor salade ….

Read More

Filed Under: BBQ, Salade Tagged With: BBQ, Salade

Aardbeien tiramisu

mei 12, 2019 by Keuken Leave a Comment

Afgelopen woensdag maakte ik deze aardbeien tiramisu voor toetje na het eten bij de kerk ….

Read More

Filed Under: Nagerechten Tagged With: dessert, High tea, Zoet

Asperge plaattaart

mei 10, 2019 by Keuken Leave a Comment

We zitten weer volop in het asperge seizoen dus maken we van alles van het witte goud ….

Read More

Filed Under: Bakken, Hartig, High tea Tagged With: Bakken, Hartig

  • Go to page 1
  • Go to page 2
  • Go to Next Page »

Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Romige tomatensoep
  • Terug naar de basis
  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 18 december en zaterdag 19 december oliebollen

Archief

  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme