Kaas broodjes even een beetje warm maken en je heb wel een heel lekker broodje als ontbijt .
Ingredients
Voor de broodjes
- 500 gram tarwebloem
- 8 gram zout
- 40 gram roomboter
- 21 gram verse gist ( 7 gram gedroogde gist )
- 310 gram melk op kamertempratuur
Voor de vulling
- 100 gram geraspte mozarella
- 100 gram parmezaanse kaas
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
Veder nodig
- Bakplaat met bakpapier
Instructions
-
Recept voor 12 a 13 broodjes
1. Kneed een deeg van de ingredienten voor het deeg en laat het +/- 1 uur rijzen .
2. Weeg stukjes deeg af van 70 gram bol ze op en laat ze 20 minuten rijzen .
3. Sla de stukjes deeg weer plat en vorm er een rechthoekig stukje deeg van van ongveer 6 cm hoof en 20 cm lang .
4. Schep de twee soorten kaas met de kruiden door elkaar en bestrooi je stukjes deeg ermee . Laat het onderste randje 1 cm vrij .
5. Rol nu je stukjes deeg op en plak het onderste randje dicht met wat water en vorm nu je deeg rolletjes in het broodjes wat jij er van wil maken . Ik maakte een knoop in het deeg rolletje en stopte de uiteinde eronder weg .
6. Plaats de broodjes op een met bakpapier bekleede bakplaat en laat ze weer +/- 1 uur rijzen .
7. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bak je broodjes in +/- 10 minuten af .