• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Archives for juli 2019

Nieuwe workshops …………

juli 18, 2019 by Keuken Leave a Comment

 

Ja het is wat stil maar we pakken echt de draad weer op . Ik kom aardig in mijn ritme van mijn nieuwe levensstijl en vooral mijn nieuwe eet patroon mijn dagelijkse wandelingen en het belangrijkste wie ik werkelijk ben . Dit dankzij relaxed slank https://www.facebook.com/relaxedslank/.
Voor de rest ben ik druk met nieuwe workshops aan het verzinnen en voorbereiden zodat we vanaf half augustus weer van start kunnen gaan . Ik ga jullie vast verklappen dat er een workshop High tea kom en zeker de workshop bladerdeeg daar over binnen kort meer .
De workshop High tea heb ik afgelopen maandag al gegeven aan 4 jonge dames .

Filed Under: Bakken, Workshop Tagged With: Bakken, Workshops

Vrijdag bakdag

juli 16, 2019 by Keuken Leave a Comment

Vrijdag 19 juli is het weer bakdag . Je kan van te voren bestellen of maf ook zo binnen lopen om te kijken of er nog wat is want OP=OP.

Chocolade / mokka cakejes

Millioaires shortbread

Tartelettes citroen of appel

Worstenbroodjes

Sauzijcenbroodjes

En heel veel lekker brood !

 

Filed Under: Workshop

Lemon curd

juli 4, 2019 by Keuken Leave a Comment

Na een lange time out en de weg terug vinden gaan we nu toch echt weer aan de slag . Afgelopen weekend maakte ik deze lemon curd voor de zomerse tartelettes . Een klein lekker taartje met deze curd is een echte topper met deze warme dagen . Het fijne van de curd is dat je het van te voren kan maken en ook nog even goed kan houden .

Print

Ingredients

Voor de lemon curd

  • 2 citroenen
  • 2 eieren
  • 175 gram baserd suiker
  • 125 gram roomboter

Instructions

  1. Voor 1 potje lemon curd

    1. Was de citroenen schoon rasp de schil eraf en pers de citroenen uit .

    2. Doe de rasp het sap de boter en de suiker in een pannetje met dikke bodem en zet het op laag vuur zodat de boter kan smelten en de suiker kan oplossen .

    3. Kluts ondertussen de eieren in een kom , zodra de boter gesmolten is en de suiker opgelost kan je wat van het mengsel bij het ei gieten goed roeren herhaal dit tot al het mengsel uit het pannetje bij het ei zit . Giet het daarna terug in het pannetje en plaats terug op het vuur .

    4. Laat de lemon curd op zacht vuur koken en indikken tot een dikke pasta .

    5. Giet het nu door een zeef en daarna in een potje .

Filed Under: Bakken Tagged With: Bakken, Zoet

Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Romige tomatensoep
  • Terug naar de basis
  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 18 december en zaterdag 19 december oliebollen

Archief

  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme