Deze basis tomatensaus is echt een topper om pasta saus , pizza topping en een heerlijke soep mee te maken . De saus is makkelijk te maken lekker van smaak en ook nog eens makkelijk in te vriezen . Als ik deze maak is het meestal een grote pan zodat ik ook weer voor 4 keer saus in de vriezer heb altijd makkelijk .
Misschien dat jullie wel eens zout missen in mijn recepten maar ik voeg bijna nooit geen zout of bouillon blokjes toe . Op het moment dat ik deze saus verwerkt heb is het daar nog vroeg genoeg voor .
Ingredients
Voor 1 liter tomaten
- 1 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 stengel bleekselderij
- stuk winterwortel
- 5 eetelepels olijfolie
- handje basilicum fijn geknipt
- 2 pakjes tomaten passata ( 500 ml per pakje )
Instructions
-
1. Maak de winterwortel schoon en snij in de lengte door het midden en snij in dunne plakjes snij de bleekselderij ook in plakjes .
2 . Maak de ui schoon en snipper hem grof doe het zelfde met de teentjes knoflook .
3. Verhit de 5 eetlepels olijfolie in een pan en smoor de knoflook , ui , winterwortel en de bleekselderij hierin voeg een handje fijn geknipte basilicum eraan toe .
4. Voeg nu de passata toe zet het vuur zachter en laat het geheel 40 minuten zachtjes pruttelen .
5. Laat de saus eerst een stuk afkoelen en pureer de saus met een staafmixer . Ik vind het zelf lekker als er nog wel wat stukjes groente achter blijven dus pureer ik hem niet te lang .