• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Archives for september 2019

Basis tomatensaus

september 29, 2019 by Keuken Leave a Comment

Deze basis tomatensaus is echt een topper om pasta saus , pizza topping en een heerlijke soep mee te maken . De saus is makkelijk te maken lekker van smaak en ook nog eens makkelijk in te vriezen . Als ik deze maak is het meestal een grote pan zodat ik ook weer voor 4 keer saus in de vriezer heb altijd makkelijk .

Misschien dat jullie wel eens zout missen in mijn recepten maar ik voeg bijna nooit geen zout of bouillon blokjes toe . Op het moment dat ik deze saus verwerkt heb is het daar nog vroeg genoeg voor .

Print

Ingredients

Voor 1 liter tomaten

  • 1 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • stuk winterwortel
  • 5 eetelepels olijfolie
  • handje basilicum fijn geknipt
  • 2 pakjes tomaten passata ( 500 ml per pakje )

Instructions

  1. 1. Maak de winterwortel schoon en snij in de lengte door het midden en snij in dunne plakjes snij de bleekselderij ook in plakjes .

    2 . Maak de ui schoon en snipper hem grof doe het zelfde met de teentjes knoflook .

    3. Verhit de 5 eetlepels olijfolie in een pan en smoor de knoflook , ui , winterwortel en de bleekselderij hierin voeg een handje fijn geknipte basilicum eraan toe .

    4. Voeg nu de passata toe zet het vuur zachter en laat het geheel 40 minuten zachtjes pruttelen .

    5. Laat de saus eerst een stuk afkoelen en pureer de saus met een staafmixer . Ik vind het zelf lekker als er nog wel wat stukjes groente achter blijven dus pureer ik hem niet te lang .

Filed Under: Italiaans Tagged With: Italiaans, Saus

Nieuwe workshop

september 25, 2019 by Keuken Leave a Comment

Allereerst bedankt voor jullie lieve woordjes en berichtjes voor het bericht van gisteren .

Vandaag heb ik een nieuwe workshop gezet alhoewel niet helemaal nieuw de slof met zomerfruit is nu veranderd in slof met appel nootjes en slagroom .

Slof met appel , slagroom en nootjes .

Filed Under: Workshop

Stil geweest

september 24, 2019 by Keuken Leave a Comment

Ja het is stil geweest ………….

Enige maanden geleden bezocht ik een coach om beter in mijn vel te komen meer energie te krijgen en alles weer eens op de rit te krijgen . Op de 1 of andere mannier dwaal je soms zover af dat je alles maar pik en alles meer op je af laat komen en maar gewoon mee hobbel met de ” rest ” . Dat niet alleen we denken ook nog eens alles op te moeten eten uit troost of frustratie .

Daar heb ik dan nu wel zo goed mee afgerekend , partij trekken voor je eigen , opkomen voor je eigen en duidelijk je grenzen aangeven en vooral lief zijn voor je eigen . Ik vond de gesprekken af en toe echt wel pittig maar na een paar dagen kon ik niet anders zeggen dat het de waarheid was en zag ik in waar sommige dingen fout gingen . Na enkele weken kan ik daar nu best goed mee omgaan en zijn we op de goede weg , nog wat kilo’s eraf en ik ben HAPPY .

De komende week ga ik nog wat workshops uitwerken en weer lekker brood en koek bakken . Op de vrijdag bak ik ook nog steeds op bestelling of los te koop vrijdag zijn er weer worstenbroodjes , brood , en peren taart .

Voor de workshop basis brood en lekker brood zijn er al nieuwe datums toegevoegd onder workshops .

 

Filed Under: Workshop

Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Romige tomatensoep
  • Terug naar de basis
  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 18 december en zaterdag 19 december oliebollen

Archief

  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme