• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Archives for oktober 2019

Vegetarische curry

oktober 17, 2019 by Keuken Leave a Comment

Gisteren avond maakt ik deze heerlijke curry . Alleen maar verse ingrediënten op de kokosmelk na hadden wij zo een gezonde maaltijd . Gezond dat is op het moment waar het om draai of eigenlijk zeg ik dat verkeerd bewust zijn van wat je eet .

Print

Ingredients

Voor de curry

  • 2 eetlepels olijfolie
  • stukje gember geraspt
  • 3 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 midden maat ui in dunne ringen gesneden
  • 1 rode peper in stukjes gesneden zonder zaad
  • 3 grote tomaten in blokjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 gram kokosmelk
  • 400 gram kikkererwten uitgelekt ( 1 blik )
  • 100 gram verse bladspinazie
  • 200 gram champignons
  • 200 gram kastanje champignons
  • peper en zout
  • verse koriander blaadjes

Instructions

  1. Recept voor 2 personen of 3 kleine eters .

    1. Zet alle ingredienten klaar dat werk het makkelijktse

    2 . Verhit de olijfilie in een pan en fruit de ui , knoflook , champignons en gember lichtjes aan .

    3. Voeg de kruiden en de tomaat toe en laat het 15 minuten door pruttelen .

    4. Voeg de kikkererwten en de kokosmelk toe en als laatste de spinazie erdoorheen roeren . Als de spinazie geslonken is is je curry klaar om te eten je kan nog evenetueel wat peper en zout toevogen en als laatste de verse koriander .

    Ik serveerde de curry met rijst

Filed Under: Diner Tagged With: Diner, Koken

Foccacia broodjes

oktober 15, 2019 by Keuken Leave a Comment

Afgelopen vakantie was dit wel onze favoriet om te bestellen als voorgerechtje .Nartuurlijk ging ik er thuis mee aan de slag het was vrij simpel een focaccia deegje maken laten rijzen en afbakken . Toen wij afgelopen weekend dit broodje gingen eten bedacht ik me nog wel veel meer varianten ermee maar deze smaak ook goed .

Print

Ingredients

Voor het deeg

  • 500 gram bloem type 00
  • 275 gram water
  • 9 gram verse gist
  • 12 gram zeezout
  • olijfolie om de broodjes mee af te smeren
  • semolina om over de broodjes te strooien

Voor de tomaten topping

  • 2 grote tomaten
  • handje verse basilicum fijn gesneden
  • geperste knoflook naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • vers geraspte parmezaanse kaas

Instructions

  1. Voor 8 a 9 broodjes

    1. Kneed van de bloem type 00 , water , gist en zeezout een deeg en laat het afgedekt 1 uur rijzen .

    2. Verdeel het deeg in 8 of 9 stukken bol de deegstukjes op en laat het deeg 20 minuten rusten .

    3. Vorm nu het deeg tot ovalen broodjes en plaats ze op het bakpapier op de bakplaat .

    4. Bestrijk de broodjes voorzichtig met olijfolie en bestrooi ze met wat semolina

    5. Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden in +/- 15 minuten

    6. Laat de broodjes afkoelen of eet ze warm op laat je de broodjes afkoelen kan ze ook weer warm maken even in de oven op 160 graden 5 minuten .

    7. Voor de tomaten topping de tomaten in blokjes snijden , mengen met de knoflook , peper en olijfolie en de basilicum .

    8. Schep de tomaten topping op je warme broodje verse kaas erover en je heb een topper .

 

Filed Under: Bakken, Brood, Hartig Tagged With: Bakken, Brood

Tartelettes peer

oktober 5, 2019 by Keuken Leave a Comment

 

Tartelettes ik ben er nog steeds gek op om te maken er zijn zoveel mogelijkheden dat je er eindeloos mee aan de slag kan . Vorige week maakte ik deze weer met handperen zo lekker en fris .

Mocht het je allemaal te ingewikkeld zijn ik geef ook workshops tartelettes bakken .

 

Print

Tartelettes peer

Ingredients

Voor de tartelettes 9 stuks

  • 175 gram patentbloem
  • 60 gram poedersuiker
  • 30 gram amandelmeel
  • 100 gram roomboter
  • 1/2 ei
  • snufje zout

Voor de amandelcreme

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram roomboter op kamer tempratuur
  • 40 gram slagroom
  • 10 gram maizena

Voor de peren

  • 600 gram water
  • 300 gram kristalsuiker
  • 1 kaneel stokje
  • 1 ster anijs
  • handperen rond van vorm

Veder nodig

  • decoratie poeder of poedersuiker
  • abrikozen jam
  • 9 bakringen 8 cm

Instructions

  1. 1. Kneed van de ingrediënten voor het deeg dit hoef je niet te lang door te kneden als je een wat grof deeg hou is het goed . Maak er een vierkante platte plak van en plaats het deeg minimaal 1 uur in de koelkast .

    2. Schil ondertussen de peren halveer ze 1 keer en snij voorzichtig het klokkenhuis eruit .

    3. Breng het water met de suiker , kaneel en anijs aan de kook zet de warmte bron laag en porceer de peren 10 minuten in de siroop . Na 10 minuten voorzichtig de peren eruit halen en af laten koelen .

    2. Haal het deeg uit de koelkast kneed het door tot het weer soepel is en rol het uit tot 2 tot 3 mm .

    3. Steek er rondjes uit groter dan je bakring en bekleed je bakring ermee druk je deeg niet te veel uit zodat je deeg dunner word .

    4. Vul je tartelettes met een klein laagje amandelcreme , snij de peer aan de bovenkant voorzichtig in en steek hem met een ronde steker uit die net iets kleiner is dan je bakring . Plaats de peer voorzichtig op de amandelcreme .

    5. Verwarm de oven voor op 175 graden als de oven warm is je tartelettes op de bakplaat plaatsen en afbakken in 20 tot 25 minuten .

    6. Laat de tartelettes afkoelen en verwijder de bakringen . Verwarm wat abrikozen jam en bestrijk de peren daarmee dan gaan ze mooi glimmen . Uit een papiertje een langwerpig reepje knippen op je peer plaatsen dan kan je de tartelettes met wat poedersuiker helemaal af maken .

Filed Under: Bakken, Workshop Tagged With: Bakken, Taart, Workshops

Paella

oktober 3, 2019 by Keuken Leave a Comment

 

Gisteren maakte ik deze paella lekker met salami en kip . Omdat wij absoluut geen viseters zijn koos ik voor deze combinatie . Het kost wel even wat tijd maar dan zet je ook wel iets op tafel .

Print

Paella

Servings 2

Ingredients

Voor de paella

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram kipkluifjes gemarineerd
  • 10 gram saffraan draadjes
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 600 ml kippebouilion
  • 100 gram doperwten ( diepvries )
  • 80 gram salami in blokjes
  • 3 tomaten in blokjes
  • 175 gram risotto rijst
  • citroen voor de garnering

Instructions

  1. Recept is voor 2 personen

    1. Verhit de olie in een hapjes pan en bak de paprika , knoflook en ui en bak dit in 3 bruin .

    2. Voeg de tomaat , saffraan en de rijst toe goed roeren totdat de rijst opgenomen is . Voeg nu ongeveer de helft van de bouiilion toe en laat laat het vocht verdampen . Als het vocht bijna verdampt is kan je de andere helft van het vocht toevoegen en weer laten verdampen . Blijf wel constant goed roeren !!

    3. Bak ondertussen de kippkluifjes in een andere pan mooi bruin en gaar als je hele kleine kluifjes heb is dit in 20 minuten gebeurd .

    4. Als al het vocht bijna verdampt is de doperwten toevoegen en de salami nog even door pruttelen zodat ook het laatste vocht verdampt is en je paella is klaar .

    5. Serveer de paella gewoon in de pan verdeel de kipkluifjes en de citroen eet smakelijk !

Filed Under: Diner Tagged With: Diner, Kip

Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 5 en zaterdag 6 maart
  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 26 en zaterdag 27 februari
  • Winterse quiche met zuurkool

Archief

  • maart 2021
  • februari 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme