• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Archives for november 2019

Rundvleessalade

november 17, 2019 by Keuken Leave a Comment

Zijn jullie al druk in gedachten voor de kerst ( of oud en nieuw ) want nog een paar weken en dan is het zover . Deze rundvleessalade doet het erg goed en kan je met 4 personen van eten . Je kan hem ook nog eens zo luxe opmaken als je wil als je alleen salade eet met een stokbroodje kan je de salade met wat meer vleeswaren opmaken . Bij de gourmet met wat meer ‘ Groenvoer ” .

Print

Ingredients

Voor de salade

  • 300 gram soepvlees gekookt en geplukt
  • 1 bouillion blokje
  • 3 laurierblaadjes
  • 600 gram aardappels ( geschild ongekookt )
  • 4 eetlepels azijn uit de augurken pot
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 8 augurken fijn gesnipperd
  • 125 gram appel in blokjes
  • 125 gram doperwten uit pot of uit de vriezer deze moet je wel eerst even koken

Instructions

  1. 1. Begin van te voren met het koken van het soepvlees voeg hierbij een bouilion blokje toe en 3 laurier blaadjes .

    2. Laat het vlees in +/- 3 uur gaar worden op laag vuur laat het vlees vervolgens afkoelen en trek er draadjes van .

    3. Kook de aardappels gaar stamp ze direct en laat ze afkoelen .

    4 Roer nu alles door de salade inclusief het vlees , zet de salade afgedekt 1 nacht in de koelkast . Kijk de volgende morgen even dat het niet te droog is doe er anders nog wat zuur of mayonasie bij .

    5. Doe de salade op een bord en bestrijk de buitenkant met mayonaise . Maak hierna de salade op zoals jij dit wil . Ik gebruikte wat vleeswaren en gevulde eieren , zilveruien en doperwtjes .

    Ook goed te gebruken zijn augurken , tomaat , komkommer , plakjes sinasappel , meloen , rauwe ham , mais enz enz .

Filed Under: Kerst, Oud en Nieuw, Salade, Workshop

Pasta met rundvlees

november 14, 2019 by Keuken Leave a Comment

Deze pasta saus is echt zo lekker dat ik het er wel voor over heb om 3 uurtjes te wachten tot dat deze saus klaar is . Het is bij mijn dan ook wel echt een karweitje voor de zaterdag of zondag middag maar niets zo lekker als een brod met pasta met deze saus .

Deze saus moet je wel bij een grovere pasta soort eten anders vind ik het eindresultaat wel wat minder .

En dan nog wel eens de vraag geen zout nee ik voeg nooit geen zout toe probeer het altijd met kruiden op smaak te krijgen en in dit geval de combinatie van de wijn en de tomaten .

Print

Ingredients

Voor de saus

  • 1/2 winterwortel
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 150 mililiter rode wijn
  • 500 gram tomatenpassata
  • 3 ons rundvlees
  • mespunt korinander

Veder nodig

  • handje verse basilicum
  • Parmezaanse kaas

Instructions

  1. Recept voor 2 personen

    1. Maak de winterwortel schoon snij hem door het midden en daarna in dunne plakjes . Snij de ui in door het midden en in ringen hak de knoflook fijn en snij de bleekselderij in dunne plakjes .

    2. Verhit de olijfolie in een braadpan en braad het vlees aan . Doe hierna de groente erbij en laat alles even bakken .

    3. Nu kan de rode wijn , laurierblad en de tomatenpassata erbij en laat alles in zijn geheel in +/- 2,5 tot 3 uur gaar sudderen .

    4. Haal het vlees uit de pan en snij het flinterdun in plakjes en doe het terug in de pan . Ik vind het makkelijker snijden als het gaar is dus doe dit altijd achteraf

    5. Ondertussen je pasta koken .

    6. Dien je pasta op met de saus wat basilicum en Parmezaanse kaas .

 

Filed Under: Diner, Italiaans, Pasta Tagged With: Diner, Italiaans, Pasta

Kaneel ijs met stoofpeer

november 13, 2019 by Keuken Leave a Comment

Ga jij  met kerst er een heel werk van maken of ga je van iets makkelijks iets mooi’s en iets lekkers maken . Meestal staan er met kerst wel stoofperen op tafel wat is dan makkelijker om er ook een dessert van te maken .

Print

Ingredients

  • Stoofperen naar eigen recept gekookt
  • Kaneel ijs ( ik kocht het bij de Jumbo)
  • 250 gram slagroom
  • 30 gram basterdsuiker
  • 1 flesje caramelsaus

Veder nodig

  • spuitzak met spuitmondje
  • 1 theelepel kristal suiker
  • klein beetje kaneel

Instructions

  1. 1. Kook de peren naar eigen recept ik kook ze meestal met een flinke scheut port , en kaneel .

    2. Laat de peren afkoelen en uitlekken in een vergiet of zeef .

    3. Maak de kaneel suiker door de basterdsuiker met een klein beetje kaneel door elkaar te roeren .

    4. Klop de slagroom stijf met de suiker plaats het spuitmondje in de spuitzak en schep de slagroom erin . Plaats de spuitzak terug in de koelkast .

    5. Maak met het flesje caramel saus een zigzaggend patroon over het bordje niet te snel schenken dan krijg je te dikke strepen .

    6. Schep een bolletje ijs op het bord en plaats de stoofperen ernaast .

    7. Spuit een toef slagroom ernaast en versier de slagroom nog met een beetje kaneel suiker .

 

Filed Under: Kerst, Nagerechten Tagged With: dessert, Kerst

Gevulde speculaas

november 12, 2019 by Keuken Leave a Comment

Gevulde speculaas , het word er weet tijd voor of liever gezegd het is er al tijd voor . Ik bak de speculaas al weer enige weken op de vrijdag en elke week is het weer op ……….. gelukkig maar anders moet ik het op eten . Ook de amandelspijs maak ik altijd zelf 100% amandelspijs dat zal het hem zijn want dat proef je wel terug .

Print

Ingredients

Voor de amandelspijs

  • 250 gram blanke amandelen
  • 250 gram kristal suiker
  • 4 eetlepels water
  • mespunt citroen rasp
  • 1 ei op het moment dat je de spijs gaat gebruiken

Voor de speculaas

  • 160 gram licht bruine basterd suiker
  • 140 gram roomboter
  • 20 gram water
  • 3 gram zout
  • 275 gram zeeuwse bloem
  • 20 gram speculaas kruiden
  • 5 gram bakpoeder

Voor de garnering

  • 1 ei losgeklopt
  • halve amandelen of amandel schaafsel

Instructions

  1. De amandelspijs kan je heel ver van te voren maken zo de langer de spijs rijpt zo de lekkerder dat de spijs is .

    1. Ik gebruik altijd bruine amandelen deze ontvlies ik door ze 3 minuten in kokend water te doen , daarna kan je makkelijk het vliesje verwijderen . Daarna laat ik de amandelen 3 dagen drogen op een doek schud ze af en toe even om .

    2. Maal de amandelen fijn met de keuken machine weeg de amandelen even en voeg even veel suiker toe .

    3. Mix het nu in een kom door elkaar voeg wat citroenrasp en het water toe .

    4. Laat het 5 minuten draaien in je keuken machine op een lage stand vind je het iets te droog voeg dan iets water toe .

    5. Verpak de amndelspijs nu in huishoud folie en plaats de spijs in de koelkast .

    6. Op het moment van gebruiken het ei erdoor heen weer even in de machine rustig laten draaien en je kan je spijs gebruiken . Is het erg droog voeg gerust nog een klein beetje ei toe voor een mooie smeuige amadelspijs .

    Voor de speculaas .

    1. Kneed van alle ingredienten een deeg ik doe dit zelf altijd met de hand . Kneed het deeg lang genoeg door zodat je een mooi soepel deeg krijg .

    2. Plaats het deeg minimaal 1 uur in de koelkast .

    3. Kneed het deeg even door en rol het deeg uit tot 3 mm dikte . Steek het uit met je vorm en plaats het deeg op een bakplaat met bakpapier bekleed .

    4. Rol nog een keer je deeg uit en herhaal het zelfde nog een keer voor de bovenkant van je speculaas .

    5. Smeer nu je amandelspijs op de onderste deeglap smeer je spijs glad af en plaats de andere deeglap erop .

    6. Bestrijk je deeg met losgeklopt ei en bestrooi het met amandel schaafsel op druk er halve amandelen in . Als je halve amandelen gerbuikt smeer dan amandelen ook in met ei .

    7. Bak je speculaas af op 180 graden in +/- 35 minuten .

    8. Als je speculaas afgekoeld is kan je de randjes netjes afsnijden , ik doet het niet zonde van die lekkere randjes die ontstaan tijdens het bakken .

Filed Under: Bakken, Sinterklaas Tagged With: Bakken, Sinterklaas, Taart

Kruidnootjes zelf maken

november 9, 2019 by Keuken Leave a Comment

Kruidnootjes zelf maken ? echt een makkie maar heel leuk om te doen en ook zo gebeurd . Ook een heel leuk karweitje om met kinderen te doen . Bovendien zijn ze ook nog een super lekker maar kijk uit als je er aan van gaat eten ben je niet meer te stoppen .

Wil je ze bij mijn leren bakken samen met gevulde speculaas koeken ?

Sint en Piet workshop 

Print

Ingredients

Voor de kruidnootjes

  • 250 gram tarwebloem
  • 10 gram bakpoeder
  • 125 gram donkere suiker
  • 8 gram speculaas kruiden
  • 125 gram roomboter op kamer tempratuur
  • 15 gram melk
  • snufje zout

Instructions

  1. 1. Kneed van alle ingredienten een mooi deegje en plaats dit 1 uur afgedekt in de koelkast .

    2. Haal na een uur je deeg uit de koelkast en maak er kleine knikkertjes van ik gebruikte zelf 7 gram deeg per kruidnootje .

    3. Plaats je kruidnootjes op een bakblik met bakpapier en druk ze dan iets aan zodat de onderkant wat platter word.

    4. Verwarm de oven voor op 180 graden en bak je kruidnootjes in +/- 20 minuten .

Filed Under: Bakken Tagged With: Bakken, Sinterklaas

Sint en Piet workshop

november 3, 2019 by Keuken Leave a Comment

 

Er staat weer een nieuwe workshop online dit keer 1 voor de sinterklaas . We gaan beginnen met gevulde speculaas koeken en kruidnootjes te malen . Vervolgens gaan we een broodplank branden en aan het einde van de workshop alles leuk verpakken als cadeau voor je eigen of iemand anders .

Klik hier voor de workshop Sint en piet

Filed Under: Workshop

Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 5 en zaterdag 6 maart
  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 26 en zaterdag 27 februari
  • Winterse quiche met zuurkool

Archief

  • maart 2021
  • februari 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme