• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Archives for oktober 2020

Bestellen vrijdag 30 oktober

oktober 27, 2020 by Keuken Leave a Comment

 

Er kan weer brood en lekkers besteld worden voor vrijdag 30 oktober . Na 14.30 zijn er ook weer verse oliebollen .

Direct bestellen 

Filed Under: Workshop

Pompoenquiche

oktober 25, 2020 by Keuken Leave a Comment

Met deze herfstdagen niets zo lekker als een quiche in de oven te schuiven . Ook gezien de variaties die je er mee kan maken is er voor elk wat wils . Ik koos deze keer voor pompoen bij de tijd van het jaar .

Print

Pompoenquiche

Ingredients

Voor het deeg

  • 250 gram Tarwebloem
  • 125 gram koude boter
  • 1 ei
  • 3 eetlepels koud water

Voor de vulling

  • 150 gram eierdooier
  • 150 gram slagroom
  • zout , peper en Italiaanse kruiden naar smaak

Voor de vulling

  • 150 gram pompoen in blokjes
  • 70 gram ui in dunne ringen
  • 70 gram rode paprika in blokjes
  • 60 gram brie in plakjes gesneden
  • 100 gram geraspte kaas

Veder nodig

  • Bakblik 20 cm
  • Bakpapier
  • Blindbak vulling of bonen

Instructions

  1. 1. Kneed de bloem met de boter tot een korrelig geheel en voeg het ei en het water toe .

    2. Plaats het deeg in een plastic bakje met deksel en laat het 1 uur rusten buiten de koelkast .

    3 Klop de eierdooiers met de slagroom en kruiden en voeg de vulling toe en 50 gram van de geraspte kaas .

    4. Vet een bakvorm in van 20 cm rond en rol je deeg uit op ongeveer 3 mm .

    5 . Verwarm de oven voor op 180 graden .

    6. Bekleed je bakvorm met het deeeg en plaats op het deeg een stuk bakpapier en hierop je blindbak vulling .

    7. Bak je bodem 25 minuten in de oven , haal je quiche uit de overn en verwijder de blindbak vulling

    8. schenk je vulling iver de quiche en garneer de quiche met de brie en de andere 50 gram geraspte kaas .

    9. Schuif de quiche terug in de oven en bak hem af in 40 minuten .

Filed Under: Bakken, Hartig

Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 23 oktober

oktober 20, 2020 by Keuken Leave a Comment

 

Er kan weer brood en lekkers besteld worden voor vrijdag 23 oktober . Op verzoek bak ik in de middag weer oliebollen deze kunnen ook besteld worden en na 14.30 afgehaald worden .

Brood en lekkers bestellen .

Filed Under: Workshop

Oliebollen

oktober 15, 2020 by Keuken Leave a Comment

Zoals belooft gaan ik morgen middag ( vrijdag 16 oktober ) oliebollen bakken . Het is er prima weer voor en we mogen de deur toch niet meer uit dus wat let je ?? om heerlijke verse oliebollen te komen kopen . Na 14.30 staan de oliebollen klaar uiteraard word er morgen ochtend gewoon brood en lekkers verkocht . Heeft u al besteld dan kan u dit in 1 keer meenemen .

Filed Under: Workshop

Brood bestellen voor vrijdag 16 oktober

oktober 12, 2020 by Keuken Leave a Comment

Afgelopen weekend volgde ik sinds de coronatijd weer een workshop brood bakken . Ik vind het leuk om nog steeds blij te leren en zeker over desembrood door de lange rijstijden en de vele mogelijkheden blijf het verassend lekker brood en kan je er de mooiste broden en combinatie’s van maken .

Omdat desem brood heel veel tijd en aandacht nodig heb vraag ik u om het voor woensdag 24.00 uur te bestellen .

Afgelopen zaterdag morgen voordat ik weg ging bakte ik nog even een wortelcake met walnoten , deze viel goed in de smaak bij de ” testers ” dus is deze ook gelijk voor vrijdag opgenomen .

Direct en snel bestellen webwinkel 

 

Filed Under: Bakken

Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Romige tomatensoep
  • Terug naar de basis
  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 18 december en zaterdag 19 december oliebollen

Archief

  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme