• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Archives for december 2020

Terug naar de basis

december 16, 2020 by Keuken 2 Comments

Deze pagina heb ik ooit aan gemaakt om leuke en lekkere recepten met jullie te delen . Door afgelopen jaar voor iedereen een raar jaar was en dus ook voor mijn is van de recepten delen weinig over . Het was een druk jaar en een rommelig jaar . Maar met 2021 voor de boeg gaan we daar verandering in brengen want we gaan weer recepten delen . Terug naar de basis , natuurlijk blijf ik op vrijdag bakken desembrood en lekkers voor bij de koffie . Ook hoop ik weer te starten met de workshops zodra dit weer mag en veilig mogelijk is .

Deze kersttulband is rijkelijk gevuld met rozijnen , cranberry’s en sukade echt een feestje voor de kerst . De blaadjes maakte ik van marsepein .

Print

Ingredients

  • 250 gram roomboter op kamertempratuur
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eiren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 12 gram speculaas kruiden
  • 35 gram sukade
  • 70 gram rozijnen geweld en winddroog
  • 70 gram crandberry's geweld en winddroog
  • Rode bigearreaux ter decoratie

Instructions

  1. * Verwarm de oven op 170 graden

    * Mix de boter met de suiker wit en romig .

    * Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en mix elke keer tot het ei is opgenomen .

    * Mix de bloem en de speculaas kruiden erdoor . Roer wat bloem door de vulling van rozijnen , crandberry's en sucade en mix deze op een lage stand en heel kort door het beslag

    * Vet je tulband voorm goed in , ik doe dit zelf altijd met een spuitbus bakspray boven de aanrecht bak !

    * Vul nu je vorm met het beslag en plaats de vorm in de oven .

    * Bak je tulband in ongeveer 60 tot 75 minuten gaar en bruin open het eertse uur de deur niet en prik na 60 minuten voorzichtig in je tulband of die gaar is . Kom je sate prikker er mooi droog uit dan is de tulband gaar anders nog even in de oben laten staan .

    * Haal je tulband uit de oven laat hem in de vorm 30 minuten afkoelen op een rooster , steek na 30 minuten voorzichtig het midden los en stort je tulband voorzichtig op het rooster .

    * Af laten koelen en bestrooien met decoratie poeder of poedersukker en decorenen met de bigearreaux en eventueel blaadjes .

Recipe Notes

Filed Under: Workshop

Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 18 december en zaterdag 19 december oliebollen

december 15, 2020 by Keuken Leave a Comment

 

Er kan weer brood en lekkers besteld worden voor vrijdag 18 december . Zaterdag 19 december zijn er weer appelbeignets en oliebollen die dag ben ik open van 10.00 tot 13.00 uur . Alles kan geheel veilig afgehaald worden en betaald worden door middel van tikkie , zelf contant afrekenen of overmaken .

Direct bestellen 

 

Filed Under: Workshop

Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Romige tomatensoep
  • Terug naar de basis
  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 18 december en zaterdag 19 december oliebollen

Archief

  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme