• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Archives for januari 2021

Romige tomatensoep

januari 19, 2021 by Keuken Leave a Comment

Deze heerlijke romige tomatensoep is zo gemaakt en bovendien ook nog redelijk gezond door verse ingrediënten te gebruiken . Ik maakte de soep van gewone rijpe tomaten omdat er op dit moment geen Roma tomaten zijn in de winkels.

Print

Ingredients

  • 600 gram water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kilo tomaten
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 handje basilicum fijn gesneden
  • 75 gram mascarpone
  • 2 bouillon blokjes

Voor de garnering

  • slagroom
  • peper
  • peterselie

Instructions

  1. 1. Snij de tomaten in blokjes

    2. Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de uien en knoflook , voeg na 3 minuten de tomaten toe . laat het geheel 5 minuten zachtjes door bakken .

    3. Schenk nu het water erbij en voeg de bouillion blokjes toe .

    4. Laat het geheel een half uur zachtjes doorkoken . Na een halfuur de tomaten door een zeef roeren met de fijnste zeef of met de staafmixer pureren je soep blijf dan meer structuur houden .

    5. Zet de soep terug op de warmtebron en voeg eventueel nog wat bouillon toe of wat water .

    6. Roer de mascarpone even los met een vork zodat de klontjes eruit zijn en voeg het toe aan de soep .

    7. Serveer de soep met wat slagroom , peper en peterselie

Filed Under: Workshop Tagged With: Soep

Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 5 en zaterdag 6 maart
  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 26 en zaterdag 27 februari
  • Winterse quiche met zuurkool

Archief

  • maart 2021
  • februari 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme