Deze heerlijke romige tomatensoep is zo gemaakt en bovendien ook nog redelijk gezond door verse ingrediënten te gebruiken . Ik maakte de soep van gewone rijpe tomaten omdat er op dit moment geen Roma tomaten zijn in de winkels.
Ingredients
- 600 gram water
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 kilo tomaten
- 1 kleine ui gesnipperd
- 3 teentjes knoflook fijn gesneden
- 1 handje basilicum fijn gesneden
- 75 gram mascarpone
- 2 bouillon blokjes
Voor de garnering
- slagroom
- peper
- peterselie
Instructions
-
1. Snij de tomaten in blokjes
2. Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de uien en knoflook , voeg na 3 minuten de tomaten toe . laat het geheel 5 minuten zachtjes door bakken .
3. Schenk nu het water erbij en voeg de bouillion blokjes toe .
4. Laat het geheel een half uur zachtjes doorkoken . Na een halfuur de tomaten door een zeef roeren met de fijnste zeef of met de staafmixer pureren je soep blijf dan meer structuur houden .
5. Zet de soep terug op de warmtebron en voeg eventueel nog wat bouillon toe of wat water .
6. Roer de mascarpone even los met een vork zodat de klontjes eruit zijn en voeg het toe aan de soep .
7. Serveer de soep met wat slagroom , peper en peterselie