Afgelopen week maakte ik deze quiche met zuurkool . Je kan hem deels klaar maken en afbakken en op het moment van eten veder afbakken en opwarmen dat scheelt wel wat tijd . Voor de vulling gebruikte ik zuurkool maar ja kan hem bijna met elke vulling maken laat je fantasie de vrije loop .
Zuurkool quiche
Ingredients
Voor de bodem
- 250 gram tarwebloem
- 125 gram koude boter in blokjes
- 2 eetlepels koud water
- 1 ei
- snufje zout
Voor de vulling
- 100 gram eierdooier
- 100 gram slagroom
- zout en peper naar smaak
- 1 pakje spekblokjes gebakken en uitgelekt
- 1/2 rookworst
- 300 gram zuurkool gekookt en uitgelekt
- 1 blikje ananas ( 4 schijven )
- 80 gram geraspte kaas
Veder nodig
- bakpapier
- blindbak bonen
- Bakvorm +/- 25 cm of twee kleineren
Instructions
-
1. Meng de bloem met het zout in een kom en kneed de boter er met je vingertoppen doorheen tot een korrelig geheel , voeg het water en het ei toe en kneed het kort tot een deeg . Voelt het te droog aan voeg een heel klein beetje water toe .
2. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 1 uur rusten .
3. Verwarm de oven voor op 170 graden .
4. Klop de eierdooiers en de slagroom kort door elkaar en voeg de zuurkool , spekblokjes , geraspte kaas en rookworst en eventueel zout en peper eraan toe .
5. Rol het deeg uit op 3mm dikte en bekleed je bakvorm prik gaatjes met een vork in het deeg en plaats nu bakpapier op je deeg . Plaats hier de blindbak vulling op en bak de bodem 25 minuten in de oven .
6. Haal de bodem uit de oven verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en giet de vulling in de vorm . Verdeel de ananas erover heen en bak de quich nog +/- 30 minuten in de oven . Controleer of de quich gaar is door er even in te prikken met een sate prikker .
Laat de quich even 5 minuten afkoelen en snij hem aan
Geef een reactie