• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Winterse quiche met zuurkool

februari 3, 2021 by Keuken Leave a Comment

 

 

 

Afgelopen week maakte ik deze quiche met zuurkool . Je kan hem deels klaar maken en afbakken en op het moment van eten veder afbakken en opwarmen dat scheelt wel wat tijd . Voor de vulling gebruikte ik zuurkool maar ja kan hem bijna met elke vulling maken laat je fantasie de vrije loop .

Print

Zuurkool quiche

Ingredients

Voor de bodem

  • 250 gram tarwebloem
  • 125 gram koude boter in blokjes
  • 2 eetlepels koud water
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 100 gram eierdooier
  • 100 gram slagroom
  • zout en peper naar smaak
  • 1 pakje spekblokjes gebakken en uitgelekt
  • 1/2 rookworst
  • 300 gram zuurkool gekookt en uitgelekt
  • 1 blikje ananas ( 4 schijven )
  • 80 gram geraspte kaas

Veder nodig

  • bakpapier
  • blindbak bonen
  • Bakvorm +/- 25 cm of twee kleineren

Instructions

  1. 1. Meng de bloem met het zout in een kom en kneed de boter er met je vingertoppen doorheen tot een korrelig geheel , voeg het water en het ei toe en kneed het kort tot een deeg . Voelt het te droog aan voeg een heel klein beetje water toe .

    2. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 1 uur rusten .

    3. Verwarm de oven voor op 170 graden .

    4. Klop de eierdooiers en de slagroom kort door elkaar en voeg de zuurkool , spekblokjes , geraspte kaas en rookworst en eventueel zout en peper eraan toe .

    5. Rol het deeg uit op 3mm dikte en bekleed je bakvorm prik gaatjes met een vork in het deeg en plaats nu bakpapier op je deeg . Plaats hier de blindbak vulling op en bak de bodem 25 minuten in de oven .

    6. Haal de bodem uit de oven verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en giet de vulling in de vorm . Verdeel de ananas erover heen en bak de quich nog +/- 30 minuten in de oven . Controleer of de quich gaar is door er even in te prikken met een sate prikker .

    Laat de quich even 5 minuten afkoelen en snij hem aan

Filed Under: Workshop

Previous Post: « Bestellen voor vrijdag 5 en zaterdag 6 februari
Next Post: Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 26 en zaterdag 27 februari »

Reader Interactions

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 5 en zaterdag 6 maart
  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 26 en zaterdag 27 februari
  • Winterse quiche met zuurkool

Archief

  • maart 2021
  • februari 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme