• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • Workshops
    • Workshops algemeen
    • Paasslof maken
    • Workshop tartelettes zelf maken
    • Workshop basis brood bakken
    • Workshop lekker brood
    • Opendag / Inspiratie dag
  • Bestellen
    • Bestellen week 6
    • Bestellen algemeen
    • Opendag / Inspiratie dag
  • Contact en samenwerken
  • Recepten index

Speculaas taartje

november 13, 2018 by Keuken Leave a Comment

 

Speculaas taart van cake beslag en appel ………maar ik ben helemaal geen cake bakker .

Ik heb echt niet met een cake bakken …….. sorry maar het is natuurlijk ook wel makkelijk en je heb er weinig omkijken naar . Dus bakte ik deze taart van het cakebeslag dan heb je een iets luxere versie dan een cake .

 

Print

Ingredients

  • 200 gram roomboter
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 zakje vanille suiker
  • snufje zout
  • 4 eieren
  • 30 gram speculaas kruiden
  • 30 gram melk
  • gehakte amandelen
  • poedersuiker of decoratie suiker
  • 3 appels Jonagold

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 150 gaden en vet een bakblik in van 20 of 22 cm .

    Mix de suiker , zout , vanillesuiker en boter tot een romige massa . Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot ze opgenomen zijn in het beslag .

    Voeg het zelfrijzend bakmeel , melk en de speculaas kruiden toe en mix deze nog door het beslag .

    Vul je bakblik met het cakebeslag .

    Schil de appels en snij ze in vieren verwijder het klokkenhuis en snij ze in de lengte in schijfjes . Bekleed je cakebeslag dakpansgewijs met de appel en plaats je taartje in de voorverwarmde oven 30 minuten .

    Strooi naar 30 minuten de gehakte amandelen over je taartje en bak het taartje nog een keer 40 minuten . Totaal 1 uur en 10 minuten .

    Laat je taart afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker of decoratie poeder .

 

Filed Under: Bakken Tagged With: Appel, Bakken, Taart

Previous Post: « Ham kaas broodjes
Next Post: Workshop tartelettes »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Zuurkool schotel met chili hotdogs
  • Vakantie
  • Nieuwe workshop paasslof maken

Archief

  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • Brood
  • Hartig
  • High tea
  • Kerst
  • Lunch
  • Nagerechten
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop

Copyright © 2019 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme