Speculaas taart van cake beslag en appel ………maar ik ben helemaal geen cake bakker .
Ik heb echt niet met een cake bakken …….. sorry maar het is natuurlijk ook wel makkelijk en je heb er weinig omkijken naar . Dus bakte ik deze taart van het cakebeslag dan heb je een iets luxere versie dan een cake .
Ingredients
- 200 gram roomboter
- 200 gram witte basterdsuiker
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 zakje vanille suiker
- snufje zout
- 4 eieren
- 30 gram speculaas kruiden
- 30 gram melk
- gehakte amandelen
- poedersuiker of decoratie suiker
- 3 appels Jonagold
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 150 gaden en vet een bakblik in van 20 of 22 cm .
Mix de suiker , zout , vanillesuiker en boter tot een romige massa . Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix tot ze opgenomen zijn in het beslag .
Voeg het zelfrijzend bakmeel , melk en de speculaas kruiden toe en mix deze nog door het beslag .
Vul je bakblik met het cakebeslag .
Schil de appels en snij ze in vieren verwijder het klokkenhuis en snij ze in de lengte in schijfjes . Bekleed je cakebeslag dakpansgewijs met de appel en plaats je taartje in de voorverwarmde oven 30 minuten .
Strooi naar 30 minuten de gehakte amandelen over je taartje en bak het taartje nog een keer 40 minuten . Totaal 1 uur en 10 minuten .
Laat je taart afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker of decoratie poeder .
Geef een reactie