Appelbeignets ga jij ze zelf maken ?
Laat het even wat werk zijn maar de smaak en de versheid van zo’n appelbeignet is verrukkelijk zo net uit de pan even wat af laten koelen en dan zo in happen !
En mocht je nu denken dat is me te toch te veel werk je kan ze bestellen voor zaterdag 29 december of voor maandag 31 december .
Ingredients
- 1 pak Tante Fanny bladerdeeg
- 1 Jonagold appel
- kaneel suiker kant en klaar of zelf maken met kristal suiker en kaneel
- 3 liter zonnebloem olie
- deeguitsteker 9 cm
- frituurpan
Instructions
-
Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180 graden .
Steek uit de pal bladerdeeg 8 cirkels dit kan met een deeg uitsteker of met een rond schoteltje of bakje met een diameter van 9 cm .
Schil de appel en boor het klokkenhuis eruit met een appelboor .
Snij de appel in 4 schijven en leg deze op je bladerdeeg cirkel . Het gat in het midden opvullen met wat kaneel suiker ( of amandelspijs ) . Maak het randje van de cirkel iets nat met wat water en plak je andere cirkel er op . Kijk uit met de kaneelsuiker want als dit op je randje kom krijg je ze niet meer dicht geplakt .
Frituur de appelbeignets 3 minuten aan de ene kant draai ze voorzichtig om en frituur ze 3 minuten aan de andere kant .
Even af laten koelen en door de kaneel suiker heen halen .
Ik frituur er nooit meer dan 3 tegelijk .
Het recept is voor 4 appelbeignets maar je kan er zoveel maken als je wil
Geef een reactie