• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • Workshops
    • Workshops algemeen
    • Kerst workshop
    • Slof bakken appel slagroom en nootjes
    • Workshop tartelettes zelf maken
    • Workshop basis brood bakken
    • Workshop lekker brood
  • Bestellen
    • Bestellen vrijdag 19 juli
    • Bestellen algemeen
  • Contact en samenwerken
  • Recepten index
  • Andere leuke links

Appelbeignets zelf maken of bestellen .

december 24, 2018 by Keuken Leave a Comment

 

Appelbeignets ga jij ze zelf maken ?

Laat het even wat werk zijn maar de smaak en de versheid van zo’n appelbeignet is verrukkelijk zo net uit de pan even wat af laten koelen en dan zo in happen !

En mocht je nu denken dat is me te toch te veel werk je kan ze bestellen voor zaterdag 29 december of voor maandag 31 december .

Print

Ingredients

  • 1 pak Tante Fanny bladerdeeg
  • 1 Jonagold appel
  • kaneel suiker kant en klaar of zelf maken met kristal suiker en kaneel
  • 3 liter zonnebloem olie
  • deeguitsteker 9 cm
  • frituurpan

Instructions

  1. Verhit de zonnebloemolie in een frituurpan tot 180 graden .

    Steek uit de pal bladerdeeg 8 cirkels dit kan met een deeg uitsteker of met een rond schoteltje of bakje met een diameter van 9 cm .

    Schil de appel en boor het klokkenhuis eruit met een appelboor .

    Snij de appel in 4 schijven en leg deze op je bladerdeeg cirkel . Het gat in het midden opvullen met wat kaneel suiker ( of amandelspijs ) . Maak het randje van de cirkel iets nat met wat water en plak je andere cirkel er op . Kijk uit met de kaneelsuiker want als dit op je randje kom krijg je ze niet meer dicht geplakt .

    Frituur de appelbeignets 3 minuten aan de ene kant draai ze voorzichtig om en frituur ze 3 minuten aan de andere kant .

    Even af laten koelen en door de kaneel suiker heen halen .

    Ik frituur er nooit meer dan 3 tegelijk .

    Het recept is voor 4 appelbeignets maar je kan er zoveel maken als je wil 

Filed Under: Bakken, Oud en Nieuw Tagged With: Bakken, Oud en nieuw

Previous Post: « Makkelijke balderdeeg hapjes
Next Post: Bladerdeeg hapjes ham / kaas »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Workshops
  • Cranberry kipferl Duitse maantjes
  • Kerst workshop

Archief

  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2019 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme