• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • Workshops
    • Workshops algemeen
    • Kerst workshop
    • Slof bakken appel slagroom en nootjes
    • Workshop tartelettes zelf maken
    • Workshop basis brood bakken
    • Workshop lekker brood
  • Bestellen
    • Bestellen vrijdag 19 juli
    • Bestellen algemeen
  • Contact en samenwerken
  • Recepten index
  • Andere leuke links

Mexicaanse bladerdeeg hapjes

januari 28, 2019 by Keuken Leave a Comment

Soms maak je wel een iets klaar en schieten er altijd allerlei ideeën door je hoofd .

Zo ook met deze hapjes toen ik vorige weel chili con carne klaar maakte daar hou ik altijd iets van over maar dat word altijd in een doosje gedaan door manlief om de volgende dag mee te nemen naar zijn werk . Dus vorige week ging ik speciaal een bruine bonen mengsel maken om er daarna deze hapjes mee te maken .

Print

Mexicaanse bladerdeeg hapjes

Servings 10

Ingredients

  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • 1 klein blikje bruine bonen ( 125 gram uitgelekt )
  • 1/4 rode parika
  • 2 ons gehakt
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 1 theelepel paprika poeder
  • een heel klein beetje cayennepeper naar smaak
  • 10 vellen bladerdeeg ( Koopmans diepvries )
  • 1 ei los geklopt

Instructions

  1. 1. Pers de knoflook fijn en snij de ui en de paprika in kleine blokjes .

    2. Verhit de olie in de pan en bak hierin de knoflook , ui , paprika en het gehakt .

    3. Voeg de bruine bonen , tomatanepuree , parmezaanse kaas en de paprika poeder toe en eventueel een heel klein beetje cayennepeper toe pas op dit is zeer heet !

    4. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel afkoelen 

    5 . Laat je vellen bladerdeeg ontdooien steek er een cirkel uit zo groot mogelijk en beleg een helft van de cirkel met het mengsel .

    6. Verwarm de oven voor op 200 graden 

    7. Vouw je hapjes dicht en bestrijk de randen met water en druk ze goed dicht .

    8. Plaats je hapjes op een met bakpapier bekleed bakplaat en bestrijk ze met ei en strooi er nog wat geraspte kaas over . Bak de hapjes af in +/- 15 tot 20 minuten . Serveer ze warm .

Filed Under: Bakken, Hartig, High tea Tagged With: Bakken, Hapjes, Hartig

Previous Post: « Cup cake’s
Next Post: Brownie »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Workshops
  • Cranberry kipferl Duitse maantjes
  • Kerst workshop

Archief

  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2019 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme