Soms maak je wel een iets klaar en schieten er altijd allerlei ideeën door je hoofd .
Zo ook met deze hapjes toen ik vorige weel chili con carne klaar maakte daar hou ik altijd iets van over maar dat word altijd in een doosje gedaan door manlief om de volgende dag mee te nemen naar zijn werk . Dus vorige week ging ik speciaal een bruine bonen mengsel maken om er daarna deze hapjes mee te maken .
Mexicaanse bladerdeeg hapjes
Ingredients
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine ui
- 1 klein blikje bruine bonen ( 125 gram uitgelekt )
- 1/4 rode parika
- 2 ons gehakt
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 60 gram parmezaanse kaas
- 1 theelepel paprika poeder
- een heel klein beetje cayennepeper naar smaak
- 10 vellen bladerdeeg ( Koopmans diepvries )
- 1 ei los geklopt
Instructions
-
1. Pers de knoflook fijn en snij de ui en de paprika in kleine blokjes .
2. Verhit de olie in de pan en bak hierin de knoflook , ui , paprika en het gehakt .
3. Voeg de bruine bonen , tomatanepuree , parmezaanse kaas en de paprika poeder toe en eventueel een heel klein beetje cayennepeper toe pas op dit is zeer heet !
4. Roer alles goed door elkaar en laat het mengsel afkoelen
5 . Laat je vellen bladerdeeg ontdooien steek er een cirkel uit zo groot mogelijk en beleg een helft van de cirkel met het mengsel .
6. Verwarm de oven voor op 200 graden
7. Vouw je hapjes dicht en bestrijk de randen met water en druk ze goed dicht .
8. Plaats je hapjes op een met bakpapier bekleed bakplaat en bestrijk ze met ei en strooi er nog wat geraspte kaas over . Bak de hapjes af in +/- 15 tot 20 minuten . Serveer ze warm .
Geef een reactie