Zoete broodjes lekker voor het paasontbijt .
Zo langzaam gaan we naar de pasen toe dus gaan we aan de slag met zoete broodjes en recepten .Deze broodjes vulde ik met rozijnen , abrikozen en parelsuiker . Door ze af te bakken gaat de parel suiker wat smelten en krijg het idee van suikerbrood . Ik bakte deze broodjes van Amerikaanse patentbloem dit is een lekkere bloem voor zachte broodjes . De parelsuiker zijn wat grotere stukken suiker zowel de suiker als de bloem heb ik bij De Zuidmolen besteld .
Ingredients
Voor het deeg
- 500 gram Amerikaanse patent bloem
- 23 gram verse gist
- 1 ei
- 30 gram basterd suiker
- 50 gram roomboter
- 290 gram melk
- 75 gram gewelde abrikozen
- 100 gram gewelde rozijnen
- 70 gram parelsuiker
Veder nodig
- bakplaat met bakpapier
- deeg roller
- abrikozen jam
- amandel schaafsel
- kaneel
Instructions
-
Laat 1 avond van te voren de abrikozen en de rozijnen wellen in lauw water . Giet ze af en laat ze drogen zodat ze winddroog zijn als je ze gaat gebruiken . Snij de abrikozen in kleine stukjes .
1. Kneed een deeg van alle ingrediënten voor het deeg plaats je deeg in een met olie ingevette bak en laat het 1 uur rijzen .
2. Als het voldoende is gerezen na 1 uur kan je deeg opbollen en 20 minuten laten rusten .
3. Rol na 20 minuten je deeg uit tot een rechthoekige lap en bestrooi je lap met wat kaneel en verdeel de rozijnen en abrikozen .
4. Verdeel de parelsuiker over je lap deeg en rol nu de lap deeg op naar je toe .
5. Snij de rol in plakken van 2 cm dik en plaats ze op je bakblik .
6. Verwarm de oven voor op 180 graden .
7. Laat je broodjes nog +/- 45 minuten rijzen en bak ze in +/- 20 minuten af .
8. Plaats ze na het bakken op een rooster en laat ze iets afkoelen , nu kan je ze besmeren met de verwarmde abrikozen jam , eventueel nog iets bestrooien met amandel schaafsel .
Geef een reactie