• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Zoete broodjes

april 2, 2019 by Keuken Leave a Comment

Zoete broodjes lekker voor het paasontbijt .

Zo langzaam gaan we naar de pasen toe dus gaan we aan de slag met zoete broodjes en recepten .Deze broodjes vulde ik met rozijnen , abrikozen en parelsuiker . Door ze af te bakken gaat de parel suiker wat smelten en krijg het idee van suikerbrood . Ik bakte deze broodjes van Amerikaanse patentbloem dit is een lekkere bloem voor zachte broodjes . De parelsuiker zijn wat grotere stukken suiker zowel de suiker als de bloem heb ik bij De Zuidmolen besteld .

Print

Ingredients

Voor het deeg

  • 500 gram Amerikaanse patent bloem
  • 23 gram verse gist
  • 1 ei
  • 30 gram basterd suiker
  • 50 gram roomboter
  • 290 gram melk
  • 75 gram gewelde abrikozen
  • 100 gram gewelde rozijnen
  • 70 gram parelsuiker

Veder nodig

  • bakplaat met bakpapier
  • deeg roller
  • abrikozen jam
  • amandel schaafsel
  • kaneel

Instructions

  1. Laat 1 avond van te voren de abrikozen en de rozijnen wellen in lauw water . Giet ze af en laat ze drogen zodat ze winddroog zijn als je ze gaat gebruiken . Snij de abrikozen in kleine stukjes .

    1. Kneed een deeg van alle ingrediënten voor het deeg plaats je deeg in een met olie ingevette bak en laat het 1 uur rijzen .

    2. Als het voldoende is gerezen na 1 uur kan je deeg opbollen en 20 minuten laten rusten .

    3. Rol na 20 minuten je deeg uit tot een rechthoekige lap en bestrooi je lap met wat kaneel en verdeel de rozijnen en abrikozen .

    4. Verdeel de parelsuiker over je lap deeg en rol nu de lap deeg op naar je toe .

    5. Snij de rol in plakken van 2 cm dik en plaats ze op je bakblik .

    6. Verwarm de oven voor op 180 graden .

    7. Laat je broodjes nog +/- 45 minuten rijzen en bak ze in +/- 20 minuten af .

    8. Plaats ze na het bakken op een rooster en laat ze iets afkoelen , nu kan je ze besmeren met de verwarmde abrikozen jam , eventueel nog iets bestrooien met amandel schaafsel .

Filed Under: Bakken, Brood, Zoete broodjes Tagged With: Bakken, Brood, Zoet, Zoete broodjes

Previous Post: « Gedraaid brood met kruidenboter
Next Post: Pancakes »

Reader Interactions

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 9 en zaterdag 10 april
  • Bestellen vrijdag 2 en zaterdag 3 april
  • (geen titel)

Archief

  • april 2021
  • maart 2021
  • februari 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme