• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • Workshops
    • Workshops algemeen
    • Kerst workshop
    • Slof bakken appel slagroom en nootjes
    • Workshop tartelettes zelf maken
    • Workshop basis brood bakken
    • Workshop lekker brood
  • Bestellen
    • Bestellen vrijdag 19 juli
    • Bestellen algemeen
  • Contact en samenwerken
  • Recepten index
  • Andere leuke links

Soesjes met mascarpone creme en zomerfruit

mei 19, 2019 by Keuken Leave a Comment

Lekker met dat zomerse weer een soesjes gevuld met mascarpone creme .

Makkelijk ook zo’n soesjes met de zomerse dagen niet zo groot om op te eten en te vullen met slagroom of mascarpone creme en dan te serveren met vers fruit .

Print

Ingredients

Voor de soesjes

  • 100 gram melk
  • 100 gram water
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • snufje zout
  • 3 eieren

Voor de vulling

  • 400 gram slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 75 gram suiker

Verder nodig

  • 2 spuitzakken met spuitmondje voor de soesjes en voor de mascarpone creme
  • vers fruit
  • wat gehakte hazelnootjes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en zet een bakplaat klaar met bakpapier .

    Recept is voor 18 wat grotere soesjes

    1. Doe de melk , water , zout en de boter in een pannetje , snij de boter in kleine stukjes zodat de boter gesmolten is voor de de melk en het water kook .

    2. Haal het pannetje van het vuur en roer er de bloem door .

    3. Zet het pannetje terug op het vuur en roer goed door tot het mengsel gaat sissen de bloem is nu gegaard . ( ongeveer 3 minuten )

    4. Laat het mengsel een paar minuutjes afkoelen en roer nu 1 voor 1 de eieren erdoor .

    5 . Doe het megsel in een spuitzak en spuit rondjes op het bakpapier . Vind je dat moeilijk teken dan eerst op de achterkant van je bakpapier rondjes .

    6. Plaats de bakplaat in de oven en bak je soesje in +/- 20 minuten gaar en goud bruin .

    7. Laat de soesjes afkoelen en snij ze door het midden .

    8. Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel voorzichtig de mascarpone creme erdoor heen .

    8. Spuit de onderste helft van het soesje op met de mascarpone creme plaats de bovenste helft van het soesje erop en spuit deze ook op met de mascarpone creme .

    9. Versieren met de aardbeien en eventueel wat gehakte nootjes .

Filed Under: Bakken, High tea, Taart Tagged With: Bakken, High tea, Taart, Zoet

Previous Post: « Asperge lunch gerecht
Next Post: Er kan weer brood en lekkers besteld worden »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Primary Sidebar

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Workshops
  • Cranberry kipferl Duitse maantjes
  • Kerst workshop

Archief

  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2019 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme