Lekker met dat zomerse weer een soesjes gevuld met mascarpone creme .
Makkelijk ook zo’n soesjes met de zomerse dagen niet zo groot om op te eten en te vullen met slagroom of mascarpone creme en dan te serveren met vers fruit .
Ingredients
Voor de soesjes
- 100 gram melk
- 100 gram water
- 100 gram boter
- 100 gram bloem
- snufje zout
- 3 eieren
Voor de vulling
- 400 gram slagroom
- 250 gram mascarpone
- 75 gram suiker
Verder nodig
- 2 spuitzakken met spuitmondje voor de soesjes en voor de mascarpone creme
- vers fruit
- wat gehakte hazelnootjes
Instructions
-
Verwarm de oven voor op 210 graden en zet een bakplaat klaar met bakpapier .
Recept is voor 18 wat grotere soesjes
1. Doe de melk , water , zout en de boter in een pannetje , snij de boter in kleine stukjes zodat de boter gesmolten is voor de de melk en het water kook .
2. Haal het pannetje van het vuur en roer er de bloem door .
3. Zet het pannetje terug op het vuur en roer goed door tot het mengsel gaat sissen de bloem is nu gegaard . ( ongeveer 3 minuten )
4. Laat het mengsel een paar minuutjes afkoelen en roer nu 1 voor 1 de eieren erdoor .
5 . Doe het megsel in een spuitzak en spuit rondjes op het bakpapier . Vind je dat moeilijk teken dan eerst op de achterkant van je bakpapier rondjes .
6. Plaats de bakplaat in de oven en bak je soesje in +/- 20 minuten gaar en goud bruin .
7. Laat de soesjes afkoelen en snij ze door het midden .
8. Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel voorzichtig de mascarpone creme erdoor heen .
8. Spuit de onderste helft van het soesje op met de mascarpone creme plaats de bovenste helft van het soesje erop en spuit deze ook op met de mascarpone creme .
9. Versieren met de aardbeien en eventueel wat gehakte nootjes .
Geef een reactie