Tartelettes ik ben er nog steeds gek op om te maken er zijn zoveel mogelijkheden dat je er eindeloos mee aan de slag kan . Vorige week maakte ik deze weer met handperen zo lekker en fris .
Mocht het je allemaal te ingewikkeld zijn ik geef ook workshops tartelettes bakken .
Tartelettes peer
Ingredients
Voor de tartelettes 9 stuks
- 175 gram patentbloem
- 60 gram poedersuiker
- 30 gram amandelmeel
- 100 gram roomboter
- 1/2 ei
- snufje zout
Voor de amandelcreme
- 100 gram amandelmeel
- 100 gram roomboter op kamer tempratuur
- 40 gram slagroom
- 10 gram maizena
Voor de peren
- 600 gram water
- 300 gram kristalsuiker
- 1 kaneel stokje
- 1 ster anijs
- handperen rond van vorm
Veder nodig
- decoratie poeder of poedersuiker
- abrikozen jam
- 9 bakringen 8 cm
Instructions
-
1. Kneed van de ingrediënten voor het deeg dit hoef je niet te lang door te kneden als je een wat grof deeg hou is het goed . Maak er een vierkante platte plak van en plaats het deeg minimaal 1 uur in de koelkast .
2. Schil ondertussen de peren halveer ze 1 keer en snij voorzichtig het klokkenhuis eruit .
3. Breng het water met de suiker , kaneel en anijs aan de kook zet de warmte bron laag en porceer de peren 10 minuten in de siroop . Na 10 minuten voorzichtig de peren eruit halen en af laten koelen .
2. Haal het deeg uit de koelkast kneed het door tot het weer soepel is en rol het uit tot 2 tot 3 mm .
3. Steek er rondjes uit groter dan je bakring en bekleed je bakring ermee druk je deeg niet te veel uit zodat je deeg dunner word .
4. Vul je tartelettes met een klein laagje amandelcreme , snij de peer aan de bovenkant voorzichtig in en steek hem met een ronde steker uit die net iets kleiner is dan je bakring . Plaats de peer voorzichtig op de amandelcreme .
5. Verwarm de oven voor op 175 graden als de oven warm is je tartelettes op de bakplaat plaatsen en afbakken in 20 tot 25 minuten .
6. Laat de tartelettes afkoelen en verwijder de bakringen . Verwarm wat abrikozen jam en bestrijk de peren daarmee dan gaan ze mooi glimmen . Uit een papiertje een langwerpig reepje knippen op je peer plaatsen dan kan je de tartelettes met wat poedersuiker helemaal af maken .
Geef een reactie