• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Tartelettes peer

oktober 5, 2019 by Keuken Leave a Comment

 

Tartelettes ik ben er nog steeds gek op om te maken er zijn zoveel mogelijkheden dat je er eindeloos mee aan de slag kan . Vorige week maakte ik deze weer met handperen zo lekker en fris .

Mocht het je allemaal te ingewikkeld zijn ik geef ook workshops tartelettes bakken .

 

Print

Tartelettes peer

Ingredients

Voor de tartelettes 9 stuks

  • 175 gram patentbloem
  • 60 gram poedersuiker
  • 30 gram amandelmeel
  • 100 gram roomboter
  • 1/2 ei
  • snufje zout

Voor de amandelcreme

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram roomboter op kamer tempratuur
  • 40 gram slagroom
  • 10 gram maizena

Voor de peren

  • 600 gram water
  • 300 gram kristalsuiker
  • 1 kaneel stokje
  • 1 ster anijs
  • handperen rond van vorm

Veder nodig

  • decoratie poeder of poedersuiker
  • abrikozen jam
  • 9 bakringen 8 cm

Instructions

  1. 1. Kneed van de ingrediënten voor het deeg dit hoef je niet te lang door te kneden als je een wat grof deeg hou is het goed . Maak er een vierkante platte plak van en plaats het deeg minimaal 1 uur in de koelkast .

    2. Schil ondertussen de peren halveer ze 1 keer en snij voorzichtig het klokkenhuis eruit .

    3. Breng het water met de suiker , kaneel en anijs aan de kook zet de warmte bron laag en porceer de peren 10 minuten in de siroop . Na 10 minuten voorzichtig de peren eruit halen en af laten koelen .

    2. Haal het deeg uit de koelkast kneed het door tot het weer soepel is en rol het uit tot 2 tot 3 mm .

    3. Steek er rondjes uit groter dan je bakring en bekleed je bakring ermee druk je deeg niet te veel uit zodat je deeg dunner word .

    4. Vul je tartelettes met een klein laagje amandelcreme , snij de peer aan de bovenkant voorzichtig in en steek hem met een ronde steker uit die net iets kleiner is dan je bakring . Plaats de peer voorzichtig op de amandelcreme .

    5. Verwarm de oven voor op 175 graden als de oven warm is je tartelettes op de bakplaat plaatsen en afbakken in 20 tot 25 minuten .

    6. Laat de tartelettes afkoelen en verwijder de bakringen . Verwarm wat abrikozen jam en bestrijk de peren daarmee dan gaan ze mooi glimmen . Uit een papiertje een langwerpig reepje knippen op je peer plaatsen dan kan je de tartelettes met wat poedersuiker helemaal af maken .

Filed Under: Bakken, Workshop Tagged With: Bakken, Taart, Workshops

Previous Post: « Paella
Next Post: Foccacia broodjes »

Reader Interactions

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 9 en zaterdag 10 april
  • Bestellen vrijdag 2 en zaterdag 3 april
  • (geen titel)

Archief

  • april 2021
  • maart 2021
  • februari 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme