Afgelopen vakantie was dit wel onze favoriet om te bestellen als voorgerechtje .Nartuurlijk ging ik er thuis mee aan de slag het was vrij simpel een focaccia deegje maken laten rijzen en afbakken . Toen wij afgelopen weekend dit broodje gingen eten bedacht ik me nog wel veel meer varianten ermee maar deze smaak ook goed .
Ingredients
Voor het deeg
- 500 gram bloem type 00
- 275 gram water
- 9 gram verse gist
- 12 gram zeezout
- olijfolie om de broodjes mee af te smeren
- semolina om over de broodjes te strooien
Voor de tomaten topping
- 2 grote tomaten
- handje verse basilicum fijn gesneden
- geperste knoflook naar smaak
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout naar smaak
- vers geraspte parmezaanse kaas
Instructions
-
Voor 8 a 9 broodjes
1. Kneed van de bloem type 00 , water , gist en zeezout een deeg en laat het afgedekt 1 uur rijzen .
2. Verdeel het deeg in 8 of 9 stukken bol de deegstukjes op en laat het deeg 20 minuten rusten .
3. Vorm nu het deeg tot ovalen broodjes en plaats ze op het bakpapier op de bakplaat .
4. Bestrijk de broodjes voorzichtig met olijfolie en bestrooi ze met wat semolina
5. Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden in +/- 15 minuten
6. Laat de broodjes afkoelen of eet ze warm op laat je de broodjes afkoelen kan ze ook weer warm maken even in de oven op 160 graden 5 minuten .
7. Voor de tomaten topping de tomaten in blokjes snijden , mengen met de knoflook , peper en olijfolie en de basilicum .
8. Schep de tomaten topping op je warme broodje verse kaas erover en je heb een topper .
Geef een reactie