• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Foccacia broodjes

oktober 15, 2019 by Keuken Leave a Comment

Afgelopen vakantie was dit wel onze favoriet om te bestellen als voorgerechtje .Nartuurlijk ging ik er thuis mee aan de slag het was vrij simpel een focaccia deegje maken laten rijzen en afbakken . Toen wij afgelopen weekend dit broodje gingen eten bedacht ik me nog wel veel meer varianten ermee maar deze smaak ook goed .

Print

Ingredients

Voor het deeg

  • 500 gram bloem type 00
  • 275 gram water
  • 9 gram verse gist
  • 12 gram zeezout
  • olijfolie om de broodjes mee af te smeren
  • semolina om over de broodjes te strooien

Voor de tomaten topping

  • 2 grote tomaten
  • handje verse basilicum fijn gesneden
  • geperste knoflook naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • vers geraspte parmezaanse kaas

Instructions

  1. Voor 8 a 9 broodjes

    1. Kneed van de bloem type 00 , water , gist en zeezout een deeg en laat het afgedekt 1 uur rijzen .

    2. Verdeel het deeg in 8 of 9 stukken bol de deegstukjes op en laat het deeg 20 minuten rusten .

    3. Vorm nu het deeg tot ovalen broodjes en plaats ze op het bakpapier op de bakplaat .

    4. Bestrijk de broodjes voorzichtig met olijfolie en bestrooi ze met wat semolina

    5. Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden in +/- 15 minuten

    6. Laat de broodjes afkoelen of eet ze warm op laat je de broodjes afkoelen kan ze ook weer warm maken even in de oven op 160 graden 5 minuten .

    7. Voor de tomaten topping de tomaten in blokjes snijden , mengen met de knoflook , peper en olijfolie en de basilicum .

    8. Schep de tomaten topping op je warme broodje verse kaas erover en je heb een topper .

 

Filed Under: Bakken, Brood, Hartig Tagged With: Bakken, Brood

Previous Post: « Tartelettes peer
Next Post: Vegetarische curry »

Reader Interactions

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 9 en zaterdag 10 april
  • Bestellen vrijdag 2 en zaterdag 3 april
  • (geen titel)

Archief

  • april 2021
  • maart 2021
  • februari 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme