Gisteren avond maakt ik deze heerlijke curry . Alleen maar verse ingrediënten op de kokosmelk na hadden wij zo een gezonde maaltijd . Gezond dat is op het moment waar het om draai of eigenlijk zeg ik dat verkeerd bewust zijn van wat je eet .
Ingredients
Voor de curry
- 2 eetlepels olijfolie
- stukje gember geraspt
- 3 teentjes knoflook fijn gehakt
- 1 midden maat ui in dunne ringen gesneden
- 1 rode peper in stukjes gesneden zonder zaad
- 3 grote tomaten in blokjes
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel kerriepoeder
- 200 gram kokosmelk
- 400 gram kikkererwten uitgelekt ( 1 blik )
- 100 gram verse bladspinazie
- 200 gram champignons
- 200 gram kastanje champignons
- peper en zout
- verse koriander blaadjes
Instructions
-
Recept voor 2 personen of 3 kleine eters .
1. Zet alle ingredienten klaar dat werk het makkelijktse
2 . Verhit de olijfilie in een pan en fruit de ui , knoflook , champignons en gember lichtjes aan .
3. Voeg de kruiden en de tomaat toe en laat het 15 minuten door pruttelen .
4. Voeg de kikkererwten en de kokosmelk toe en als laatste de spinazie erdoorheen roeren . Als de spinazie geslonken is is je curry klaar om te eten je kan nog evenetueel wat peper en zout toevogen en als laatste de verse koriander .
Ik serveerde de curry met rijst
Geef een reactie