• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Vegetarische curry

oktober 17, 2019 by Keuken Leave a Comment

Gisteren avond maakt ik deze heerlijke curry . Alleen maar verse ingrediënten op de kokosmelk na hadden wij zo een gezonde maaltijd . Gezond dat is op het moment waar het om draai of eigenlijk zeg ik dat verkeerd bewust zijn van wat je eet .

Print

Ingredients

Voor de curry

  • 2 eetlepels olijfolie
  • stukje gember geraspt
  • 3 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 1 midden maat ui in dunne ringen gesneden
  • 1 rode peper in stukjes gesneden zonder zaad
  • 3 grote tomaten in blokjes
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 200 gram kokosmelk
  • 400 gram kikkererwten uitgelekt ( 1 blik )
  • 100 gram verse bladspinazie
  • 200 gram champignons
  • 200 gram kastanje champignons
  • peper en zout
  • verse koriander blaadjes

Instructions

  1. Recept voor 2 personen of 3 kleine eters .

    1. Zet alle ingredienten klaar dat werk het makkelijktse

    2 . Verhit de olijfilie in een pan en fruit de ui , knoflook , champignons en gember lichtjes aan .

    3. Voeg de kruiden en de tomaat toe en laat het 15 minuten door pruttelen .

    4. Voeg de kikkererwten en de kokosmelk toe en als laatste de spinazie erdoorheen roeren . Als de spinazie geslonken is is je curry klaar om te eten je kan nog evenetueel wat peper en zout toevogen en als laatste de verse koriander .

    Ik serveerde de curry met rijst

Filed Under: Diner Tagged With: Diner, Koken

Previous Post: « Foccacia broodjes
Next Post: Sint en Piet workshop »

Reader Interactions

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 9 en zaterdag 10 april
  • Bestellen vrijdag 2 en zaterdag 3 april
  • (geen titel)

Archief

  • april 2021
  • maart 2021
  • februari 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme