Zijn jullie al druk in gedachten voor de kerst ( of oud en nieuw ) want nog een paar weken en dan is het zover . Deze rundvleessalade doet het erg goed en kan je met 4 personen van eten . Je kan hem ook nog eens zo luxe opmaken als je wil als je alleen salade eet met een stokbroodje kan je de salade met wat meer vleeswaren opmaken . Bij de gourmet met wat meer ‘ Groenvoer ” .
Ingredients
Voor de salade
- 300 gram soepvlees gekookt en geplukt
- 1 bouillion blokje
- 3 laurierblaadjes
- 600 gram aardappels ( geschild ongekookt )
- 4 eetlepels azijn uit de augurken pot
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 kleine ui fijn gesnipperd
- 8 augurken fijn gesnipperd
- 125 gram appel in blokjes
- 125 gram doperwten uit pot of uit de vriezer deze moet je wel eerst even koken
Instructions
-
1. Begin van te voren met het koken van het soepvlees voeg hierbij een bouilion blokje toe en 3 laurier blaadjes .
2. Laat het vlees in +/- 3 uur gaar worden op laag vuur laat het vlees vervolgens afkoelen en trek er draadjes van .
3. Kook de aardappels gaar stamp ze direct en laat ze afkoelen .
4 Roer nu alles door de salade inclusief het vlees , zet de salade afgedekt 1 nacht in de koelkast . Kijk de volgende morgen even dat het niet te droog is doe er anders nog wat zuur of mayonasie bij .
5. Doe de salade op een bord en bestrijk de buitenkant met mayonaise . Maak hierna de salade op zoals jij dit wil . Ik gebruikte wat vleeswaren en gevulde eieren , zilveruien en doperwtjes .
Ook goed te gebruken zijn augurken , tomaat , komkommer , plakjes sinasappel , meloen , rauwe ham , mais enz enz .
Geef een reactie