Ga terug
Print

Ingredients

  • 250 gram roomboter op kamertempratuur
  • 250 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 5 eiren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 12 gram speculaas kruiden
  • 35 gram sukade
  • 70 gram rozijnen geweld en winddroog
  • 70 gram crandberry's geweld en winddroog
  • Rode bigearreaux ter decoratie

Instructions

  1. * Verwarm de oven op 170 graden

    * Mix de boter met de suiker wit en romig .

    * Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en mix elke keer tot het ei is opgenomen .

    * Mix de bloem en de speculaas kruiden erdoor . Roer wat bloem door de vulling van rozijnen , crandberry's en sucade en mix deze op een lage stand en heel kort door het beslag

    * Vet je tulband voorm goed in , ik doe dit zelf altijd met een spuitbus bakspray boven de aanrecht bak !

    * Vul nu je vorm met het beslag en plaats de vorm in de oven .

    * Bak je tulband in ongeveer 60 tot 75 minuten gaar en bruin open het eertse uur de deur niet en prik na 60 minuten voorzichtig in je tulband of die gaar is . Kom je sate prikker er mooi droog uit dan is de tulband gaar anders nog even in de oben laten staan .

    * Haal je tulband uit de oven laat hem in de vorm 30 minuten afkoelen op een rooster , steek na 30 minuten voorzichtig het midden los en stort je tulband voorzichtig op het rooster .

    * Af laten koelen en bestrooien met decoratie poeder of poedersukker en decorenen met de bigearreaux en eventueel blaadjes .

Recipe Notes