Ga terug
Print

Zuurkool quiche

Ingredients

Voor de bodem

  • 250 gram tarwebloem
  • 125 gram koude boter in blokjes
  • 2 eetlepels koud water
  • 1 ei
  • snufje zout

Voor de vulling

  • 100 gram eierdooier
  • 100 gram slagroom
  • zout en peper naar smaak
  • 1 pakje spekblokjes gebakken en uitgelekt
  • 1/2 rookworst
  • 300 gram zuurkool gekookt en uitgelekt
  • 1 blikje ananas ( 4 schijven )
  • 80 gram geraspte kaas

Veder nodig

  • bakpapier
  • blindbak bonen
  • Bakvorm +/- 25 cm of twee kleineren

Instructions

  1. 1. Meng de bloem met het zout in een kom en kneed de boter er met je vingertoppen doorheen tot een korrelig geheel , voeg het water en het ei toe en kneed het kort tot een deeg . Voelt het te droog aan voeg een heel klein beetje water toe .

    2. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het 1 uur rusten .

    3. Verwarm de oven voor op 170 graden .

    4. Klop de eierdooiers en de slagroom kort door elkaar en voeg de zuurkool , spekblokjes , geraspte kaas en rookworst en eventueel zout en peper eraan toe .

    5. Rol het deeg uit op 3mm dikte en bekleed je bakvorm prik gaatjes met een vork in het deeg en plaats nu bakpapier op je deeg . Plaats hier de blindbak vulling op en bak de bodem 25 minuten in de oven .

    6. Haal de bodem uit de oven verwijder de blindbakvulling en het bakpapier en giet de vulling in de vorm . Verdeel de ananas erover heen en bak de quich nog +/- 30 minuten in de oven . Controleer of de quich gaar is door er even in te prikken met een sate prikker .

    Laat de quich even 5 minuten afkoelen en snij hem aan