Ga terug
Print

Ingredients

Nodig voor de gelei

  • 250 gram gedroogde abrikozen
  • 250 gram lauw water
  • 175 gram kristalsuiker
  • 175 gram geleisuiker

Verder nodig

  • 2 glazen potjes
  • soda om je potjes schoon te maken

Instructions

  1. Wel een avond van te voren je abrikozen in lauw water .

    1. Breng de kristalsuiker met de geleisuiker aan de kook in de 250 ml water .

    2. Voeg je abrikozen toe en laat het zachtjes 20 minuten door koken .

    3. Ontsmet je potjes in de soda spoel ze goed om met warm water en zet ze op zijn kop op een schone theedoek .

    4. Na 20 minuten zijn je abrikozen zacht en kan je met een staafmixer het geheel pureren .

    5. Schenk je gelei nu in de schone potjes draai het deksel erop en zet ze op de theedoek met het deksel naar beneden toe .

    6. Na 3 uur kan je de potjes keren en is je gelei klaar voor gebruik .

    7. Ga je je taart bestrijken ( abricoteren ) beetje gelei in een pannetje met een heel klein beetje water even warm maken en je taartje bestrijken met de gelei .

    Het geef altijd zo'n mooi glanzend effect en bovendien net een beetje extra smaak