Ga terug
Print

Ingredients

Voor de soesjes

  • 100 gram melk
  • 100 gram water
  • 100 gram boter
  • 100 gram bloem
  • snufje zout
  • 3 eieren

Voor de vulling

  • 400 gram slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 75 gram suiker

Verder nodig

  • 2 spuitzakken met spuitmondje voor de soesjes en voor de mascarpone creme
  • vers fruit
  • wat gehakte hazelnootjes

Instructions

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden en zet een bakplaat klaar met bakpapier .

    Recept is voor 18 wat grotere soesjes

    1. Doe de melk , water , zout en de boter in een pannetje , snij de boter in kleine stukjes zodat de boter gesmolten is voor de de melk en het water kook .

    2. Haal het pannetje van het vuur en roer er de bloem door .

    3. Zet het pannetje terug op het vuur en roer goed door tot het mengsel gaat sissen de bloem is nu gegaard . ( ongeveer 3 minuten )

    4. Laat het mengsel een paar minuutjes afkoelen en roer nu 1 voor 1 de eieren erdoor .

    5 . Doe het megsel in een spuitzak en spuit rondjes op het bakpapier . Vind je dat moeilijk teken dan eerst op de achterkant van je bakpapier rondjes .

    6. Plaats de bakplaat in de oven en bak je soesje in +/- 20 minuten gaar en goud bruin .

    7. Laat de soesjes afkoelen en snij ze door het midden .

    8. Klop de slagroom met de suiker stijf en spatel voorzichtig de mascarpone creme erdoor heen .

    8. Spuit de onderste helft van het soesje op met de mascarpone creme plaats de bovenste helft van het soesje erop en spuit deze ook op met de mascarpone creme .

    9. Versieren met de aardbeien en eventueel wat gehakte nootjes .