Print

Ingredients

Voor de broodjes

  • 500 gram tarwebloem
  • 8 gram zout
  • 40 gram roomboter
  • 21 gram verse gist ( 7 gram gedroogde gist )
  • 310 gram melk op kamertempratuur

Voor de vulling

  • 100 gram geraspte mozarella
  • 100 gram parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden

Veder nodig

  • Bakplaat met bakpapier

Instructions

  1. Recept voor 12 a 13 broodjes

    1. Kneed een deeg van de ingredienten voor het deeg en laat het +/- 1 uur rijzen .

    2. Weeg stukjes deeg af van 70 gram bol ze op en laat ze 20 minuten rijzen .

    3. Sla de stukjes deeg weer plat en vorm er een rechthoekig stukje deeg van van ongveer 6 cm hoof en 20 cm lang .

    4. Schep de twee soorten kaas met de kruiden door elkaar en bestrooi je stukjes deeg ermee . Laat het onderste randje 1 cm vrij .

    5. Rol nu je stukjes deeg op en plak het onderste randje dicht met wat water en vorm nu je deeg rolletjes in het broodjes wat jij er van wil maken . Ik maakte een knoop in het deeg rolletje en stopte de uiteinde eronder weg .

    6. Plaats de broodjes op een met bakpapier bekleede bakplaat en laat ze weer +/- 1 uur rijzen .

    7. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en bak je broodjes in +/- 10 minuten af .