Print

Ingredients

Voor het deeg

  • 500 gram bloem type 00
  • 275 gram water
  • 9 gram verse gist
  • 12 gram zeezout
  • olijfolie om de broodjes mee af te smeren
  • semolina om over de broodjes te strooien

Voor de tomaten topping

  • 2 grote tomaten
  • handje verse basilicum fijn gesneden
  • geperste knoflook naar smaak
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • vers geraspte parmezaanse kaas

Instructions

  1. Voor 8 a 9 broodjes

    1. Kneed van de bloem type 00 , water , gist en zeezout een deeg en laat het afgedekt 1 uur rijzen .

    2. Verdeel het deeg in 8 of 9 stukken bol de deegstukjes op en laat het deeg 20 minuten rusten .

    3. Vorm nu het deeg tot ovalen broodjes en plaats ze op het bakpapier op de bakplaat .

    4. Bestrijk de broodjes voorzichtig met olijfolie en bestrooi ze met wat semolina

    5. Bak de broodjes af in een voorverwarmde oven op 180 graden in +/- 15 minuten

    6. Laat de broodjes afkoelen of eet ze warm op laat je de broodjes afkoelen kan ze ook weer warm maken even in de oven op 160 graden 5 minuten .

    7. Voor de tomaten topping de tomaten in blokjes snijden , mengen met de knoflook , peper en olijfolie en de basilicum .

    8. Schep de tomaten topping op je warme broodje verse kaas erover en je heb een topper .