Met deze herfstdagen niets zo lekker als een quiche in de oven te schuiven . Ook gezien de variaties die je er mee kan maken is er voor elk wat wils . Ik koos deze keer voor pompoen bij de tijd van het jaar .
Pompoenquiche
Ingredients
Voor het deeg
- 250 gram Tarwebloem
- 125 gram koude boter
- 1 ei
- 3 eetlepels koud water
Voor de vulling
- 150 gram eierdooier
- 150 gram slagroom
- zout , peper en Italiaanse kruiden naar smaak
Voor de vulling
- 150 gram pompoen in blokjes
- 70 gram ui in dunne ringen
- 70 gram rode paprika in blokjes
- 60 gram brie in plakjes gesneden
- 100 gram geraspte kaas
Veder nodig
- Bakblik 20 cm
- Bakpapier
- Blindbak vulling of bonen
Instructions
-
1. Kneed de bloem met de boter tot een korrelig geheel en voeg het ei en het water toe .
2. Plaats het deeg in een plastic bakje met deksel en laat het 1 uur rusten buiten de koelkast .
3 Klop de eierdooiers met de slagroom en kruiden en voeg de vulling toe en 50 gram van de geraspte kaas .
4. Vet een bakvorm in van 20 cm rond en rol je deeg uit op ongeveer 3 mm .
5 . Verwarm de oven voor op 180 graden .
6. Bekleed je bakvorm met het deeeg en plaats op het deeg een stuk bakpapier en hierop je blindbak vulling .
7. Bak je bodem 25 minuten in de oven , haal je quiche uit de overn en verwijder de blindbak vulling
8. schenk je vulling iver de quiche en garneer de quiche met de brie en de andere 50 gram geraspte kaas .
9. Schuif de quiche terug in de oven en bak hem af in 40 minuten .
Geef een reactie