• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar

De keuken van Wendelien

  • Home
  • Over mij
  • WEBWINKEL
  • Workshops

Pompoenquiche

oktober 25, 2020 by Keuken Leave a Comment

Met deze herfstdagen niets zo lekker als een quiche in de oven te schuiven . Ook gezien de variaties die je er mee kan maken is er voor elk wat wils . Ik koos deze keer voor pompoen bij de tijd van het jaar .

Print

Pompoenquiche

Ingredients

Voor het deeg

  • 250 gram Tarwebloem
  • 125 gram koude boter
  • 1 ei
  • 3 eetlepels koud water

Voor de vulling

  • 150 gram eierdooier
  • 150 gram slagroom
  • zout , peper en Italiaanse kruiden naar smaak

Voor de vulling

  • 150 gram pompoen in blokjes
  • 70 gram ui in dunne ringen
  • 70 gram rode paprika in blokjes
  • 60 gram brie in plakjes gesneden
  • 100 gram geraspte kaas

Veder nodig

  • Bakblik 20 cm
  • Bakpapier
  • Blindbak vulling of bonen

Instructions

  1. 1. Kneed de bloem met de boter tot een korrelig geheel en voeg het ei en het water toe .

    2. Plaats het deeg in een plastic bakje met deksel en laat het 1 uur rusten buiten de koelkast .

    3 Klop de eierdooiers met de slagroom en kruiden en voeg de vulling toe en 50 gram van de geraspte kaas .

    4. Vet een bakvorm in van 20 cm rond en rol je deeg uit op ongeveer 3 mm .

    5 . Verwarm de oven voor op 180 graden .

    6. Bekleed je bakvorm met het deeeg en plaats op het deeg een stuk bakpapier en hierop je blindbak vulling .

    7. Bak je bodem 25 minuten in de oven , haal je quiche uit de overn en verwijder de blindbak vulling

    8. schenk je vulling iver de quiche en garneer de quiche met de brie en de andere 50 gram geraspte kaas .

    9. Schuif de quiche terug in de oven en bak hem af in 40 minuten .

Filed Under: Bakken, Hartig

Previous Post: « Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 23 oktober
Next Post: Bestellen vrijdag 30 oktober »

Reader Interactions

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recipe Rating




Primary Sidebar

Op onze nieuwsbrief abonneren

Controleer je inbox of spammap om je abonnement te bevestigen.

  • E-mailadres
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien

De keuken van Wendelien is ontstaan uit liefde voor koken en vooral brood bakken . Heel veel jaren geleden ben ik begonnen met brood bakken eerst in een broodbakmachine daarna in de oven en nu in een Rofco B40 dit is een speciaal broodoven . Daarnaast bak ik graag iets lekkers aan taart en kook ik graag .

 

Meest recente berichten

  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 5 en zaterdag 6 maart
  • Brood en lekkers bestellen voor vrijdag 26 en zaterdag 27 februari
  • Winterse quiche met zuurkool

Archief

  • maart 2021
  • februari 2021
  • januari 2021
  • december 2020
  • november 2020
  • oktober 2020
  • september 2020
  • augustus 2020
  • juli 2020
  • juni 2020
  • mei 2020
  • april 2020
  • maart 2020
  • februari 2020
  • januari 2020
  • december 2019
  • november 2019
  • oktober 2019
  • september 2019
  • juli 2019
  • juni 2019
  • mei 2019
  • april 2019
  • maart 2019
  • februari 2019
  • januari 2019
  • december 2018
  • november 2018
  • oktober 2018

Categorieën

  • Aaardappel
  • Bakken
  • BBQ
  • Brood
  • Diner
  • Hartig
  • High tea
  • Italiaans
  • Kerst
  • Koekjes
  • Lunch
  • Nagerechten
  • ontbijt
  • Oud en Nieuw
  • Ovengerechten
  • Pasta
  • Salade
  • Sinterklaas
  • stoofpotje
  • Taart
  • Workshop
  • Zoet
  • Zoete broodjes

Copyright © 2021 De keuken van Wendelien on the Foodie Pro Theme