Print

Paella

Servings 2

Ingredients

Voor de paella

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 gram kipkluifjes gemarineerd
  • 10 gram saffraan draadjes
  • 1/2 rode paprika in blokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 4 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 600 ml kippebouilion
  • 100 gram doperwten ( diepvries )
  • 80 gram salami in blokjes
  • 3 tomaten in blokjes
  • 175 gram risotto rijst
  • citroen voor de garnering

Instructions

  1. Recept is voor 2 personen

    1. Verhit de olie in een hapjes pan en bak de paprika , knoflook en ui en bak dit in 3 bruin .

    2. Voeg de tomaat , saffraan en de rijst toe goed roeren totdat de rijst opgenomen is . Voeg nu ongeveer de helft van de bouiilion toe en laat laat het vocht verdampen . Als het vocht bijna verdampt is kan je de andere helft van het vocht toevoegen en weer laten verdampen . Blijf wel constant goed roeren !!

    3. Bak ondertussen de kippkluifjes in een andere pan mooi bruin en gaar als je hele kleine kluifjes heb is dit in 20 minuten gebeurd .

    4. Als al het vocht bijna verdampt is de doperwten toevoegen en de salami nog even door pruttelen zodat ook het laatste vocht verdampt is en je paella is klaar .

    5. Serveer de paella gewoon in de pan verdeel de kipkluifjes en de citroen eet smakelijk !