Ga terug
Print

Ingredients

  • 500 gram melk
  • 1 vanillestokje
  • 100 gram suiker
  • 50 gram custard
  • 2 eierdooiers
  • 250 gram slagroom
  • 30 gram suiker
  • 1 zakje slagroom versteviger

Instructions

  1. Schrap het binnenste merg uit het vanillestokje ( bewaar het stokje ook ) 

    Breng 350 gram melk aan de kook  maak van de suiker , vanille , custard , eierdooiers en overige melk een glad papje .

    Als de melk kook voeg dan gekookte melk toe aan je papje roer het goed door zodat er geen klontjes zijn en giet het terug in de pan bij de rest van de melk , voeg ook het uitgeschraapte vanille stokje terug . Laat de gele room zeker drie minuten zachtjes koken en blijf goed roeren . Laat het niet korter koken want je room word niet dik .

    Laat het ongeveer 10 minuten afkoelen af en toe even roeren en dek het dan op de room af met plastic folie zo krijg je geen vel .

    Laat de gele room helemaal afkoelen en plaats het daarna nog een nachtje in de koelkast .

    De volgende dag heb je 1 grote bonk dat geef niet . Haal het vanillestokje eruit en klop het los met de mixer of staafmixer .

    Klop nu de 250 ml slagroom met de slagroom versteviger en de suiker stijf ( dit kan je ook een dag van te voren doen ) en spatel het door de banketbakkersroom .

    En zo heb je nu opeens Zwitserse room