Ga terug
Print

Ingredients

Voor het deeg

  • 500 gram Amerikaanse patent bloem
  • 23 gram verse gist
  • 1 ei
  • 30 gram basterd suiker
  • 50 gram roomboter
  • 290 gram melk
  • 75 gram gewelde abrikozen
  • 100 gram gewelde rozijnen
  • 70 gram parelsuiker

Veder nodig

  • bakplaat met bakpapier
  • deeg roller
  • abrikozen jam
  • amandel schaafsel
  • kaneel

Instructions

  1. Laat 1 avond van te voren de abrikozen en de rozijnen wellen in lauw water . Giet ze af en laat ze drogen zodat ze winddroog zijn als je ze gaat gebruiken . Snij de abrikozen in kleine stukjes .

    1. Kneed een deeg van alle ingrediƫnten voor het deeg plaats je deeg in een met olie ingevette bak en laat het 1 uur rijzen .

    2. Als het voldoende is gerezen na 1 uur kan je deeg opbollen en 20 minuten laten rusten .

    3. Rol na 20 minuten je deeg uit tot een rechthoekige lap en bestrooi je lap met wat kaneel en verdeel de rozijnen en abrikozen .

    4. Verdeel de parelsuiker over je lap deeg en rol nu de lap deeg op naar je toe .

    5. Snij de rol in plakken van 2 cm dik en plaats ze op je bakblik .

    6. Verwarm de oven voor op 180 graden .

    7. Laat je broodjes nog +/- 45 minuten rijzen en bak ze in +/- 20 minuten af .

    8. Plaats ze na het bakken op een rooster en laat ze iets afkoelen , nu kan je ze besmeren met de verwarmde abrikozen jam , eventueel nog iets bestrooien met amandel schaafsel .