Ga terug
Print

Ingredients

  • 600 gram water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kilo tomaten
  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook fijn gesneden
  • 1 handje basilicum fijn gesneden
  • 75 gram mascarpone
  • 2 bouillon blokjes

Voor de garnering

  • slagroom
  • peper
  • peterselie

Instructions

  1. 1. Snij de tomaten in blokjes

    2. Verhit de olie in een pan en bak hierin kort de uien en knoflook , voeg na 3 minuten de tomaten toe . laat het geheel 5 minuten zachtjes door bakken .

    3. Schenk nu het water erbij en voeg de bouillion blokjes toe .

    4. Laat het geheel een half uur zachtjes doorkoken . Na een halfuur de tomaten door een zeef roeren met de fijnste zeef of met de staafmixer pureren je soep blijf dan meer structuur houden .

    5. Zet de soep terug op de warmtebron en voeg eventueel nog wat bouillon toe of wat water .

    6. Roer de mascarpone even los met een vork zodat de klontjes eruit zijn en voeg het toe aan de soep .

    7. Serveer de soep met wat slagroom , peper en peterselie