Ga terug
Print

Ingredients

  • 500 gram Italiaanse bloem type 00
  • 275 gram water
  • 12 gram zeezout
  • 9 gram verse gist
  • groene pesto
  • geraspte kaas

Voor de geroosterde groente

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • courgette
  • wortel
  • ui
  • tomaat
  • paprika

Instructions

  1. 1. Snij de groente en verspreid het op een bakplaat met bakpapier .

    2. Maak van de olijfolie , knoflook en kruiden een sausje en besprenkel de groente ermee .

    3. Rooster de groente in een voorverwarmde oven op 200 graden in 15 minuten .

    4. Haal na 15 minuten de bakplaat uit de oven en laat de groente afkoelen .

    5. Maak een pizza deeg van de bloem , zeezout , gist en water .

    6. Laat het deeg 1 uur rijzen op een warme plek .

    7. Vorm na 1 uur rijzen bolletjes van 80 gram van het deeg bol het op en laat het 20 minuten rusten .

    8. Sla na 20 minuten het deeg plat en vorm en een platte cirkel van .

    9 Plaats het deeg op een bakplaat en besmeer de broodjes met pesto en beleg ze met de geroosterde groente .

    10. Laat de broodjes nog 45 minuten rijzen en strooi de geraspte kaas erover .

    11. Verwarm de oven voor op 190 graden en bak de broodjes af in =/- 15 minuten .