Ga terug
Print

Ingredients

  • 125 gram roomboter
  • 25 gram cacaopoeder
  • 2 eieren
  • 275 gram kristalsuiker
  • 250 gram karnemelk
  • 300 gram patentbloem
  • snuf zout
  • 6 gram baking soda
  • 2 theelepels azijn
  • Frambozen op de afgesneden stukken cake voor versiering bovenop je taartje

Voor de frosting

  • 75 gram roomboter op kamer temperatuur
  • 200 gram roomkaas naturel
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 theelepel vanille extract

Instructions

  1. 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed 2 bakvormen in van 20 cm met bakpapier

    2. Mix de boter met de suiker in een kom tot een glad en luchtig geheel en voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe .

    3 Voeg nu de kleurstof toe tot het mengsel mooi rood is er komen nog ingrediënten bij dus dan zal het nog iets lichter van kleur worden .

    4. Zeef de bloem , cacao en zout in een kom .

    5 Voeg nu om de beurten de bloem en dan de karnemelk toe aan je beslag herhaak dit drie keer .

    6 Doe de baking soda in een bakje en schenk de azijn erop let op dit gaat nu heel hard bruisen meng dit als staatse nog 1 minuut door je beslag .

    7. Verdeel het beslag over je bakvormen en bak de cake's gaar in ongeveer 40 minuten . Laat de cake's goed afkoelen op een rooster .

    8. Als de cake's afgekoeld zijn kan je ze recht snijden met een broodmes of taartzaag .

    9. Maak de roomkaas frosting door de boter en de roomkaas zacht te kloppen .

    10. Voeg deel voor deel de poedersuiker toe en klop dit 5 minuten op hoge snelheid om de crème luchtig te maken .

    11. Doe de frosting nu op je taartje en duw je andere taartje er met de gesneden kant op vast . De bovenkant ook afsmeren met de frosting .

    12. Doe de laatste frosting in een spuitzak en spuit toefjes op je taart . Eventueel versieren met frambozen of met kruimels van je afgesneden stukken cake .