Ga terug
Print

Kwarktaart met frambozen en aardbeien

Ingredients

Voor de bodem

  • 200 gram biscuitjes
  • 80 gram gesmolten boter

Voor de taart

  • 9 blaadjes gelantine
  • 200 gram frambozen ( diepvries )
  • 300 gram aardbeien ( diepvries )
  • 250 gram slagroom
  • 150 gram basterdsuiker
  • 500 gram volle kwark
  • 1/2 citroen sap

Veder nodig

  • vers fruit om je taartjes te versieren
  • boter om je vorm in te vetten
  • voor deze taartjes 20 bakringen van 6 cm of een springvorm van 24 cm goed voor 10 punten taart

Instructions

  1. 1. Vet je bakvorm in en week de gelatine in ruim koud water .

    2. Verkruimel de biscuitjes met een deegroller en smelt de boter , meng deze door de kruimels heen en verdeel het over de bodem heen en druk het aan met de achterkant van een lepel of glas .

    3. Plaats de bodems in de koelkast zodat de bodem stevig word . Ik plaatste het 2 uur terug in de koelkast . Breng de aardbeien met de frambozen en het citroensap in een pannetje aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes doorkoken wel regelmatig even door roeren .

    4. Pureer de vruchten vervolgens in een zeef zodat de pitjes achterblijven . Knijp de gelantine lichtjes uit en en doe het in de warme fruit puree .

    5. Klop de slagroom met de basterdsuiker lobbig en klop als laatste de kwark erdoor heen . Spatel tot slot de vruchtenpuree erdoor heen .

    6. Vul je vormen met het kwarkmengsel en laat het een nacht in de koelkast opstijven .

    7 .Versier je taart met het verse fruit .