Print

Ingredients

Voor het deeg

  • 500 gram tarwebloem
  • 21 gram verse gist of 7 gram gedroogde gist
  • 9 gram zout
  • 270 gram volle melk op kamer temperatuur
  • 1 ei
  • 60 gram roomboter op kamer temperatuur

Voor de kruidenboter

  • 125 gram zachte roomboter
  • peper
  • 2 teentjes knoflook
  • verse peterselie
  • paar druppels citroensap

veder nodig

  • bakblik met bakpapier
  • heel scherp mes
  • deeg roller
  • Parmezaanse kaas

Instructions

  1. Dit recept is goed voor 2 grote broden .

    1. Kneed van de ingrediƫnten voor het deeg een mooi soepel deeg en laat het 1 uur rijzen bij kamer temperatuur .

    2. Sla na 1 uur het deeg plat en bol het op en laat het 20 minuten rusten . Dek je deeg wel even af , ik doe dit altijd met bubbeltjes folie beetje olie eraan en op je deeg zo droog je deeg niet uit .

    3. Maak ondertussen de kruidenboter door de roomboter met de kruiden door elkaar te prakken zodat er een mooie massa boter ontstaat .

    4. Rol na de 20 minuten deeg je lap netjes uit tot een rechthoek en besmeer de lap  met de kruiden boter en strooi er Parmezaanse kaas over heen laat de onderkant 3 cm vrij van de boter en kaas .

    5. Rol nu rustig de deeglap op naar je toe doe zodat je een lange rol krijg .

    6. Snij nu met een heel scherp mes de deegrol door het midden . Snij nu de deegrol in de lengte ook voorzichtig door het midden als je deegrol door het midden gesneden is zie je al de laagjes van het oprollen . 

    7. Vlecht nu 2 stukken deeg en vouw de uiteindes iets onder het deeg terug plaats je vlecht op het bakblik . Doe het zelfde met je tweede stuk deeg .

    8. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de broodvlechten nog 1 uur rijzen . 

    9. Bak de vlecht broden af op 180 graden in +/- 20 minuten