Ga terug
Print

Ingredients

Voor de koek

  • 120 gram boter
  • 50 gram basterd suiker
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • snufje zout

Voor de caramel laag

  • 60 gram boter
  • 4 eetlepels donker bruine basterd suiker
  • 1 blikje gecondenseerde melk ( 425 gram )

Voor de afwerking

  • 250 gram melk chocolade
  • 40 gram witte chocolade

Veder nodig

  • bakblik 24 cm ingevet
  • spuitzak voor de witte chocolade

Instructions

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden .

    2. Kneed van de ingredienten voor het deeg een mooi zach en soepel deeg en verdeel dit over je bakvorm . Strijk het deeg glad met de achterkant van een lepel .

    3. Bak de koek bodem 20 minuten op 180 graden en laat de koekbodem afkoelen .

    4. Laat voor de caramel vulling de boter smelten en voeg de suiker toe doe dit op laag vuur ! Als de suiker is opgelost het blikje gecondenseerde melk toevoegen en goed blijven roeren totdat de caramel ingedikt is ( dit duurt ongeveer 10 minuten ) .

    5. Giet de caramel over de afgekoelde koekbodem .

    6. Smet de melk chocolade aubain marie en giet deze over je caramel heen en plaats de koek 1 uur in de koelkast . Haal de koek eruit en smelt de witte chocolade ook aubain marie . Doe de witte chocolade in een spuitzak en versier de shortcake hiermee .

    7 . Niet meer in de koelkast plaatsen nu anders worde de caramel te hard .