Print

Ingredients

Voor 1 liter tomaten

  • 1 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stengel bleekselderij
  • stuk winterwortel
  • 5 eetelepels olijfolie
  • handje basilicum fijn geknipt
  • 2 pakjes tomaten passata ( 500 ml per pakje )

Instructions

  1. 1. Maak de winterwortel schoon en snij in de lengte door het midden en snij in dunne plakjes snij de bleekselderij ook in plakjes .

    2 . Maak de ui schoon en snipper hem grof doe het zelfde met de teentjes knoflook .

    3. Verhit de 5 eetlepels olijfolie in een pan en smoor de knoflook , ui , winterwortel en de bleekselderij hierin voeg een handje fijn geknipte basilicum eraan toe .

    4. Voeg nu de passata toe zet het vuur zachter en laat het geheel 40 minuten zachtjes pruttelen .

    5. Laat de saus eerst een stuk afkoelen en pureer de saus met een staafmixer . Ik vind het zelf lekker als er nog wel wat stukjes groente achter blijven dus pureer ik hem niet te lang .