Print

Tartelettes peer

Ingredients

Voor de tartelettes 9 stuks

  • 175 gram patentbloem
  • 60 gram poedersuiker
  • 30 gram amandelmeel
  • 100 gram roomboter
  • 1/2 ei
  • snufje zout

Voor de amandelcreme

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram roomboter op kamer tempratuur
  • 40 gram slagroom
  • 10 gram maizena

Voor de peren

  • 600 gram water
  • 300 gram kristalsuiker
  • 1 kaneel stokje
  • 1 ster anijs
  • handperen rond van vorm

Veder nodig

  • decoratie poeder of poedersuiker
  • abrikozen jam
  • 9 bakringen 8 cm

Instructions

  1. 1. Kneed van de ingrediƫnten voor het deeg dit hoef je niet te lang door te kneden als je een wat grof deeg hou is het goed . Maak er een vierkante platte plak van en plaats het deeg minimaal 1 uur in de koelkast .

    2. Schil ondertussen de peren halveer ze 1 keer en snij voorzichtig het klokkenhuis eruit .

    3. Breng het water met de suiker , kaneel en anijs aan de kook zet de warmte bron laag en porceer de peren 10 minuten in de siroop . Na 10 minuten voorzichtig de peren eruit halen en af laten koelen .

    2. Haal het deeg uit de koelkast kneed het door tot het weer soepel is en rol het uit tot 2 tot 3 mm .

    3. Steek er rondjes uit groter dan je bakring en bekleed je bakring ermee druk je deeg niet te veel uit zodat je deeg dunner word .

    4. Vul je tartelettes met een klein laagje amandelcreme , snij de peer aan de bovenkant voorzichtig in en steek hem met een ronde steker uit die net iets kleiner is dan je bakring . Plaats de peer voorzichtig op de amandelcreme .

    5. Verwarm de oven voor op 175 graden als de oven warm is je tartelettes op de bakplaat plaatsen en afbakken in 20 tot 25 minuten .

    6. Laat de tartelettes afkoelen en verwijder de bakringen . Verwarm wat abrikozen jam en bestrijk de peren daarmee dan gaan ze mooi glimmen . Uit een papiertje een langwerpig reepje knippen op je peer plaatsen dan kan je de tartelettes met wat poedersuiker helemaal af maken .