Go Back
Print

Ingredients

Voor de salade

  • 300 gram soepvlees gekookt en geplukt
  • 1 bouillion blokje
  • 3 laurierblaadjes
  • 600 gram aardappels ( geschild ongekookt )
  • 4 eetlepels azijn uit de augurken pot
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 kleine ui fijn gesnipperd
  • 8 augurken fijn gesnipperd
  • 125 gram appel in blokjes
  • 125 gram doperwten uit pot of uit de vriezer deze moet je wel eerst even koken

Instructions

  1. 1. Begin van te voren met het koken van het soepvlees voeg hierbij een bouilion blokje toe en 3 laurier blaadjes .

    2. Laat het vlees in +/- 3 uur gaar worden op laag vuur laat het vlees vervolgens afkoelen en trek er draadjes van .

    3. Kook de aardappels gaar stamp ze direct en laat ze afkoelen .

    4 Roer nu alles door de salade inclusief het vlees , zet de salade afgedekt 1 nacht in de koelkast . Kijk de volgende morgen even dat het niet te droog is doe er anders nog wat zuur of mayonasie bij .

    5. Doe de salade op een bord en bestrijk de buitenkant met mayonaise . Maak hierna de salade op zoals jij dit wil . Ik gebruikte wat vleeswaren en gevulde eieren , zilveruien en doperwtjes .

    Ook goed te gebruken zijn augurken , tomaat , komkommer , plakjes sinasappel , meloen , rauwe ham , mais enz enz .