Ga terug
Print

Ingredients

Voor het deeg voor de beliner bollen

  • 500 gram tarwebloem
  • 36 gram verse gist
  • 10 gram zout
  • 1 ei
  • 2 eierdooiers
  • 230 gram melk
  • 40 gram basterdsuiker
  • 50 gram roomboter

Veder nodig

  • zonnebloem olie om in te frituren
  • uitsteek ring van 7 cm
  • banketbakkersroom
  • deeg roller
  • kristal suiker

Instructions

  1. Beliner bollen +/- 25 stuks

    1. Kneed van de ingredienten voor het deeg een mooi soepel deeg en zet het op een warme plek om 1 uur te laten rijzen .

    2. Na 1 uur het deeg doorslaan en 10 minuten laten rusten .

    3. Rol na 10 minuten het deeg uit tot een lap van 1,5 cm dik .

    4. Steek nu met de ronde uitsteker rondjes uit het deeg .

    5. Verwarm de zonnebloem olie in een frituurpan of andere pan naar 170 graden .

    6. Frituur de deeg rondjes 1 minuut draai ze om en nog 1 minuut .

    7. Laat ze afkoelen op een rooster en rol ze door de kristal suiker .

    8. Snij de beliner bollen voorzichtig door het midden en spuit op de onderste helft de banketbakkersroom het bovenkantje er weer op en smullen maar .