Go Back
Print

Ingredients

Voor de tartelettes

  • 200 gram patentbloem
  • 30 gram amandelmeel
  • 2 gram zout
  • 80 gram poedersuiker
  • 120 gram zachte roomboter
  • 40 gram ei

Voor de vulling

  • amadelspijs
  • appels jonagold
  • handje rozijnen geweld

Voor de afwerking de roosje

  • 4 jongaolds
  • suiker
  • water
  • calvados
  • 300 gram water
  • 300 gram kristal suiker
  • 1 anijs ster
  • 1 kaneel stokje
  • abrikozenjam
  • pistach nootjes ( Optioneel )

Instructions

  1. Recept is voor 11 bakringen 7 cm

    1. Kneed voor de ingerdienten voor het deeg een mooi zacht soepel deeg en plaats het deeg minimaal 1 uur in de koelkast dit deeg verwerkt echt koud het makkelijkste .

    2. Rol het deeg uit en bekleed je vormen op jou eigen mannier met het deeg .

    3. Verwarm de oven voor op 175 graden .

    4. Schil de jonagolds en verwijdere het klokkenhuis en snij de appels in blokjes . Hutsel de rozijnen erdoor .

    5. Doe onderin je vormen met het deeg eerst een laagje amandelspijs en vul hem daarna echt goed af met appel het zakt altijd een beetje in met bakken .

    6. Bak je tartelettes af in +/- 25 minuten .

    7. Verwijder de bakringen voorzichtig en laat ze goed afkoelen .

    8. Was de appels en verwijder het klokkenhuis uit 5 jonagolds . Snij de appels voorzichtig met een scherp mes in dunne plakjes .

    9 . Maak het suiker water door het water , suiker , kaneel en anijs aan de kook te brengen .Zet het vuur lager als het kook en ga voorzichtig je appelschijfjes toevoegen neit allemaal te gelijk ! laat dit 2 minuten zachtjes in het water koken en schep ze met de schuimspaan er weer uit . Doe dit tot alles verwerkt is .

    10 . Laat de schijfjes afkoelen en ga nu rijtjes maken van 10 schijfjes en leg deze dakpans gewijs over elkaar heen .

    11 . Rol het geheel nu voorzichtig op en snij rolletje door het midden . Voorzichtig overeind zetten en je heb als het goed is een mooi roosje .

    12. Plaats het roosje op je tartelette , verwarm de abrikozenjam en bestrijk de roosjes hier voorzichtig mee . Tot slot decoreren met wat pistach nootjes .